ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BPPB (τράπεζα): Η ΓΣ των μετόχων επιστρέφει

Μετά από τρία χρόνια συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Gravina για την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, συμμετείχαν μέτοχοι, μικροί και μεγάλοι. Ο Leonardo Patroni Griffi και ο Alessandro Maria Piozzi επιβεβαιώθηκαν αντίστοιχα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Μετά από 3 χρόνια κεκλεισμένων των θυρών Συνελεύσεων, η Τακτική Συνέλευση των μετόχων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Gravina της Απουλίας και ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις με καθαρό κέρδος άνω των 22,2 εκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της BPPB*.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ, οι Leonardo Patroni Griffi και Alessandro Maria Piozzi επιβεβαιώθηκαν αντίστοιχα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Η ΓΣ των Μετόχων, με πάνω από 5.800 ψήφους, αποφάσισε επίσης να καθορίσει τον αριθμό των διευθυντών για την τριετή περίοδο 2023-2025 ως έντεκα και διόρισε επίσης τους διευθυντές Giuseppe Abatista, Rosa Calderazzi, Lucia Forte, Luigi Montemurro, Guglielmo Morea, Giovanni Rosso, Valeria Stefanelli, Mara Pasquamaria Squicciarini και Giuseppe Tammaccaro. Το συμβούλιο ορκωτών ελεγκτών, από την άλλη πλευρά, απαρτίζεται από τους Alessandro Grange, πρόεδρο, Giacinta Tarantino και Filippo Tricarico (μόνιμους ελεγκτές), Caterina Luisa Appio και Pina Losito (αναπληρωτές ελεγκτές).

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε επίσης τη διανομή μερίσματος 7 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί από τις 11 Απριλίου (αξίας 13 Απριλίου).

«Επίσης φέτος, τελικά στην παρουσία, βρήκαμε μεγάλη συμμετοχή των μελών μας – δήλωσε ο πρόεδρος της BPPB, Leonardo Patroni Griffi. Το 2022 ήταν μια αποφασιστική χρονιά για την ανάπτυξή μας που μας επέτρεψε να εδραιώσουμε την εγγύτητά μας με τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και την περιοχή. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, τους πελάτες και τους εργαζόμενους για τους σημαντικούς στόχους που επιτεύχθηκαν, οι οποίοι μας επιτρέπουν να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«Η πορεία της σταθερής ανάπτυξης συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο που παραμένει περίπλοκο. Το επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετήθηκε και οι στρατηγικές επιλογές μας επιβεβαιώνουν ως σημείο αναφοράς για την περιοχή – δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Alessandro Maria Piozzi Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν επιβεβαιώνουν τον δυναμισμό της Banca Popolare di Puglia e Basilicata και, με ικανοποίηση, προσβλέπουμε στα 140 χρόνια δραστηριότητάς μας».

 

*BPPB: ΛΤΑΒ (Λαϊκή Τράπεζα Απουλίας & Βασιλικάτας)

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/economia/assemblea-ordinaria-soci-banca-popolare-puglia-basilicata-approvato-bilancio.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *