ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογική ανακάλυψη, ένας τάφος της Καλαβρίας με έναν πολύτιμο θησαυρό μέσα

Μια νέα επιτυχία για την ιταλική αρχαιολογία ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες.Ανακαλύφθηκε ένας τάφος της Καλαβρίας και ο θησαυρός που περιέχεται μέσα είναι πραγματικά πολύτιμος. Σας εξηγούμε περί τίνος πρόκειται.

 

Αρχαιολογική ανακάλυψη, τάφος της Καλαβρίας – viaggi.nanopress.it

Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός αυτές τις μέρες στην όμορφη περιοχή της Καλαβρίας. Αυτή τη φορά όχι για την επικείμενη άφιξη τουριστών το καλοκαίρι, αλλά για ένα σημαντικό αρχαιολογικό ορόσημο. Αυτό κοινοποιήθηκε απευθείας από την Εποπτεία Abap της Cosenza στο πλαίσιο συνεδρίου.

Στο Cassano dall’Ionio στην επαρχία Cosenza, υπάρχει μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχές της περιοχής. Αναφερόμαστε στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Σύβαρης, τα ευρήματα του οποίου φυλάσσονται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Συβαρίτιδας.

Με τα χρόνια, αυτό το πάρκο έχει επιστρέψει τα ερείπια μιας από τις σημαντικότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, ξεκινώντας από το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Ειδικά όσον αφορά τις ταφές. Το Πάρκο και όλη η γύρω περιοχή βρίσκονται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο του κοινού χάρη στο συνέδριο «Μνημοσύνη. Μνήμη και Σωτηρία».

Εύρεση ενός τάφου της Καλαβρίας –  viaggi.nanopress.it

 

Ένα συνέδριο του οποίου η αποστολή είναι να αφηγηθεί τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην κοντινή πόλη των Θουρίων, επίσης σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας στην αρχαιότητα. Λοιπόν, αυτές οι εργασίες έφεραν στο φως έναν ρωμαϊκό τάφο με πολύτιμο και ιδιαίτερο περιεχόμενο.

 

Τα πολύτιμα ευρήματα στον τάφο των Θουρίων

Τι γνωρίζουμε για αυτόν τον τάφο; Πρώτα από όλα η χρονολόγηση: IV αιώνας π.Χ. και παλαιότερα ονομαζόταν Τάφος 22.1. Η ανακάλυψη χρονολογείται στην πραγματικότητα από το καλοκαίρι του 2022, έγινε γνωστή μόνο σήμερα και το περιεχόμενό της είναι ορατό από την περασμένη 30η Μαρτίου. Μέσα σε ένα σώμα τοποθετημένο σε ύπτια θέση, αλλά όχι μόνο.

 

Πηγή: https://viaggi.nanopress.it/news/scoperta-archeologica-trovano-una-tomba-calabrese-con-allinterno-un-tesoro-prezioso/P190533/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *