ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλάπηκαν οχήματα από τον Δήμο Πολυσθενής: Έγιναν 3 συλλήψεις

Σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως της αυγής, οι Καραμπινιέροι του ΑΤ Taurianova, συνέλαβαν 3 άτομα, ήδη γνωστά στην Αστυνομία, σε εκτέλεση ασφαλιστικού μέτρου που εξέδωσε το Δικαστήριο του Palmi, για κλοπή και παραλαβή δυο φορτηγών για τη συλλογή απορριμμάτων από τον Δήμο Πολυσθενής, τα οποία είχαν κλαπεί τη νύχτα της 20ής Αυγούστου.

Ειδικότερα, βάσει της έρευνας, την οποία συντόνιζαν ο Εισαγγελέας του Palmi, Δρ Emanuele Crescenti και ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας Federico Moleti, επετράπη να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα ενός εκ των δυο, και, λοιπόν, αφού έσπασαν τα λουκέτα της κεντρικής πύλης του δημοτικού χώρου συλλογής απορριμμάτων της Πολυσθενής, είχαν απομακρύνει τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο εσωτερικό, ένα φορτηγό και ένα τρακτέρ με τον γερανό και το roll-off body, χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και τη διάθεση αποβλήτων. Εγκληματικό γεγονός με αποτέλεσμα για αρκετές ημέρες η υπηρεσία καθαριότητας της χώρας να καταστεί αναποτελεσματική, ενώ η Δημοτική Διοίκηση αναγκάστηκε να επιβαρυνθεί, άμεσα, με τα αναμενόμενα έξοδα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση του.

Ωστόσο, ήταν δυνατή η ταυτοποίηση του τρίτου υποκειμένου, αποδέκτη του σημερινού προληπτικού μέτρου, καθώς κατά τη διάρκεια της ανακριτικής δραστηριότητας, τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε από τον στρατό του Σώματος Στρατού ένα από τα οχήματα που είχαν κλαπεί μέσα στο φανοποιείο του οποίου ήταν διευθυντής. Όσον αφορά τον άνδρα, ο οποίος κατά την άφιξη των καραμπινιέρων είχε αρνηθεί ότι γνώριζε την προέλευση του φορτηγού, η υπόθεση του εγκλήματος είναι αυτή της παραλαβής κλοπιμαίων. Η διάταξη που εξέδωσε ο ανακριτής του Palmi, διέταξε για τα 3 άτομα το προληπτικό μέτρο του κατ’οίκον περιορισμού συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης επικοινωνίας με άτομα που δεν συγκατοικούν. Δεδομένου ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν επηρεάζεται η μετέπειτα εξέλιξη της ποινικής μεταχείρισης αυτού.

 

 

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/automezzi-rubati-al-comune-di-polistena-eseguiti-3-arresti/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *