ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Το τραπέζι της αρχαίας Σύβαρης” & “ArcheoQuiz” χθες Κυριακή στη Σύβαρη (φωτ.)

Με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή η εκδήλωση «ArcheoQuiz» [στις 16:30 (17:30 ώρα Ελλάδος.)] και «Το τραπέζι της αρχαίας Σύβαρης» [στις 17:30 (18:30 ώρα Ελλάδος)] στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Σύβαρης από την κοινωνικο-πολιτιστικό Σύλλογο «Francesco». Οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν την κουζίνα της αρχαίας ελληνικής πόλης (Σύβαρις) και τα παιδιά έπαιξαν με την ιστορία συμμετέχοντας στο ArcheoQuiz.

Ο αρχαιολόγος Gianluca Sapio παρουσίασε τις χρήσεις των τροφίμων, τις μορφές και τις ευκαιρίες για συμπόσια που, στην πρωτοϊστορία, προηγήθηκαν της άφιξης των Ελλήνων που ίδρυσαν τη Σύβαρη. Τον βοήθησαν οι μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων -Ομήρου, Αριστοτέλη, Στράβωνα και άλλων- και όσα γνωρίζουμε για σημαντικές μεσογειακές τοποθεσίες, από το παλάτι του Νέστορε στο Pilo μέχρι το χωριό της Ενοτριάς Broglio di Trebisacce, αλλά η εξήγηση έγινε πιο αποτελεσματική. από αποσπάσματα ταινιών.
Με τον πρακτικό πειραματισμό, με επικεφαλής τον Saverio Mauro, δοκιμάσαμε ένα πιάτο με βάση το κυνήγι, μέλι με κατσικίσιο τυρί και καρύδια, άζυμα focaccia καρυκευμένα με λάδι και χαρακτηριστικά αρωματικά βότανα της μεσογειακής βλάστησης.

 

#sibarinprogress #ministerodellacultura #museitaliani

 

 

Οι αφίσες της εκδήλωσης:

 

Ο

 

 

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

 

 

Πηγή: επαγγελματικός λογαριασμός στο Facebook των: @Parco archeologico di SIbari και @Associazione socio-culturale “Francesco”

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *