ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκστρατεία από την Oceanus: όχι άλλες πλαστικές σακούλες

No More Plastic Bags

 

Εκτιμάται ότι το 80% των αποβλήτων που συσσωρεύονται στην ξηρά, στις ακτές, στον ωκεανό και στον βυθό αντιπροσωπεύεται από πλαστικό.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες μιας χρήσης διανέμονται εδώ και δεκαετίες και σε πολλές χώρες συνεχίζουν να παραδίδονται καθημερινά και στη συνέχεια να συσσωρεύονται με ανησυχητικό ρυθμό ακόμη και στη θάλασσα.

Η διεθνής εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “No More Plastic Bag” της OCEANUS χαρίζει τσάντες από καμβά για πιο συνειδητές αγορές.

Η προτίμηση μιας βαμβακερής σακούλας από τις θανατηφόρες πλαστικές σακούλες είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη συνειδητή επιλογή, ένα σύμβολο, το οποίο δείχνει προσοχή στην αγορά κακώς συσκευασμένων προϊόντων και προϊόντων μηδενικών χιλιομέτρων. Τα επόμενα βήματα είναι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και ψαριών, η αγορά των οποίων πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εποχικότητα. Φαίνονται μικρές ενέργειες, αλλά στην πραγματικότητα προωθούν μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, φέρνοντάς μας σε διαφορετική συνειδητοποίηση.

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δωρίσει βαμβακερές σακούλες αγορών για να αποθαρρύνουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας σε πολίτες:

•Νάπολη
•Ρώμη
• Ανακάπρι
•Βερόνα
• Προτσίντα
• Φαβινιάνα
• Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Αιγαδίων Νήσων
• Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή «Βασίλειο του Ποσειδώνα»

 

Ο ρυθμός παραγωγής πλαστικών δεν δείχνει ακόμη απτά σημάδια επιβράδυνσης, είναι σαφές ότι υπάρχει ένα πολιτιστικό πρόβλημα ειδικά για τη χρήση, την κατάχρηση πλαστικού μιας χρήσης, που χρησιμοποιείται συχνά για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια παραμένει σε κυκλοφορία για τις επόμενες γενιές. Είναι απαραίτητο να αντιστραφεί η πορεία το συντομότερο δυνατό. Η ανακύκλωση δεν είναι αρκετή, δεν ανακυκλώνεται όλο το πλαστικό και δεν είναι όλο το πλαστικό ανακυκλώσιμο.

 

 

 

Μπορείτε να υποστηρίξετε την εκστρατεία Oceanus “Όχι άλλες πλαστικές σακούλες” που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της ιταλικής κυβέρνησης με τραπεζικό έμβασμα:
πληρωτέα σε: OCEANUS onlus
Αιτιολογία: υποστηρικτική δραστηριότητα Oceanus onlus
ΙΒΑΝ IT29K 030 6909 6061 0000 0063 104

Μέσω PayPal: support@oceanus.it

ΔΩΡΙΣΤΕ ΤΟ 5/1000 ΤΟΥ ΦΕΦΠ* ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ OCEANUS ONLUS: 97391370588

 

Ministero dell'ambiente e della sicurezza energetica

Ministero dell’ambiente e della sicurezza energetica

Area Marina Protetta isole Egadi

Comune di Napoli

Comune di Procida

Comune di Roma

Comune di Anacapri

Comune di Favignana

Area Marina Protetta Regno di Nettuno

 

 

*ΦΕΦΠ: Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων

 

Πηγή: https://www.oceanus.it/no-more-plastic-bags/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *