ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

De Luca: «Ανάγκη για άμεση πρόσληψη 300.000 νέων πριν φύγουν από το Νότο»

Σήμερα το πρωί υπογράφηκε στην αίθουσα “De Sanctis” του Palazzo Santa Lucia το πρωτόκολλο για τον καθορισμό του “Πίνακα για την αξιολόγηση των κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών επιπτώσεων του PNRR”, και το οποίο περιλαμβάνει την περιφέρεια της Καμπανίας, την Ένωση Επαρχιών της Ιταλίας – Καμπανία, την Εθνική Ένωση Ιταλικών Δήμων της Καμπανίας, την Περιφερειακή Confindustria Campania, την CGIL Καμπανίας, την CISL Καμπανίας, την UIL Καμπανίας.

«Μετά την απολύτως προκλητική παρέμβαση του Υπουργού Fito, ανανεώνω το απλό ερώτημα προς την Κυβέρνηση: πότε θα συγκεντρώσετε το Cipess για να πιστοποιήσει το Ταμείο Ανάπτυξης και Συνοχής. Μετά από 9 μήνες, τα απαραίτητα έργα και τα εργοτάξια για τον Νότο εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα. Όλα τα άλλα είναι καπνός. Λέγεται ότι οι παρεμβάσεις PNRR πρέπει να συντονίζονται με εκείνες των ευρωπαϊκών ταμείων. Καλά. Και ποιος κάνει αυτόν τον συντονισμό αν όχι οι Περιφέρειες. Και ποιος πρέπει να εγγυηθεί την ικανότητα δαπανών: τα υπουργεία που είναι 2 φορές πιο αναποτελεσματικά ακόμη και από εκείνα τα θεσμικά όργανα που δεν έχουν δείξει ικανότητα δαπανών; Είναι καιρός να θέσουμε τέλος στην επικοινωνιακή απάτη που λαμβάνει χώρα.

Για τον Νότο, μόνο 2 προτάσεις:

1) Να γίνει ο Νότος μια ενιαία μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ).

2) Να δρομολογηθεί σχέδιο πρόσληψης 300.000 νέων του Νότου, με ταχείες διαδικασίες, πριν ολοκληρωθεί η ερημοποίηση των εδαφών μας».

 

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/politica/assunzioni-giovani-campania-sud.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *