ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

16ος Σουπερμαραθώνιος της Αίτνας – από τα 0 στα 3.000μ

Η 16η διοργάνωση του Υπερμαραθωνίου της Αίτνας

Από μια ιδέα του US Tosi of Tarvisio, το 2004, γεννήθηκε η εταιρεία από το Guiness WR για να ανέβει στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ξεκινώντας από υψόμετρο 0 (επιφάνεια θαλάσσης) μέχρι υψόμετρο 3000μ, καλύπτοντας την κλασική απόσταση του Μαραθωνίου.
Ο άθλος, τον οποίο αρχικά διαδέχθηκαν οι δυο από τους τρεις συμμετέχοντες, έχει γίνει πλέον ο μεγαλύτερος ανηφορικός αγώνας στον κόσμο, ο μόνος διαθέσιμος στον κόσμο που είναι μαραθώνιος με υψομετρική διαφορά 3000 μ. D+

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2023

Η εταιρεία Etna Trail A.S.D. με έδρα τη Linguaglossa, συνδεδεμένη με το ACSI 88720, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή της ACSI (δεξιά συμφωνία ACSI-FIDAL) για το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, τον Υπερμαραθώνιο της ΕΤΝΑ «από το Μηδέν στις Τρεις Χιλιάδες», έναν αγώνα δρόμου.

Η αθλητική εκδήλωση θα περιλαμβάνει τους ακόλουθους αγώνες:

Αγώνας δρόμου σε απόσταση 43 χλμ και 3000μ. υψομετρικής αύξησης (33,5 χλμ. σε άσφαλτο και 9,5 χλμ. σε χώμα) 16η διοργάνωση.
Αγώνας 14,5 χλμ που περιλαμβάνει ανάβαση σε χωματόδρομο για 9,5 χλμ και κατάβαση κατά μήκος αμμώδους μονοπατιού για 5 χλμ με διαφορά υψομέτρου +/- 1000 IV ^ έκδοση.

 

Fonte della foto: https://www.ilborghista.it/dettaglio-evento-supermaratona-dell-etna-linguaglossa-ct-440

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Υπερμαραθώνιος Αίτνας από το Μηδέν έως το 3000, έχει αφετηρία από υψόμετρο 0,00, Marina di Cottone (Δήμος Fiumefreddo di Sicilia) με τόπο άφιξης το Ηφαιστειολογικό Παρατηρητήριο (Δήμος Castiglione di Sicilia-CT).

Η διέλευση παρέχεται στις δημοτικές, επαρχιακές και εθνικές οδούς των δήμων Fiumefreddo di Sicilia, Piedimonte Etneo, Linguaglossa και Castiglione di Sicilia. Το οδόστρωμα είναι ασφαλτοστρωμένο για τα πρώτα 33,5 χλμ. Για τον Υπερμαραθώνιο Αίτνας και το Super RoundTrip, υπάρχει συγκοινωνία σε χωματόδρομο για περίπου 10 χλμ της διαδρομής. Το χιόνι είναι πιθανό στο τελευταίο χιλιόμετρο κοντά στο Piano delle Concazze όπου τοποθετείται η άφιξη.

Προσοχή: Οι διαγωνιζόμενοι του Super RoundTrip που θα φθάσουν στο Αστεροσκοπείο θα περπατήσουν την κάθοδο προς την άφιξη μέσω του μονοπατιού που χαράσσεται μέσα στη ρεματιά που τους οδηγεί πίσω στο Piano Provenzana.

Θέση που πρέπει να γίνεται σεβαστή στον αγώνα: οι δρομείς πρέπει να τρέχουν στο δρόμο, τηρώντας αυστηρά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σήματα: Η διαδρομή θα υποδεικνύεται, με πίνακες τοποθετημένους σε κάθε διασταύρωση, έγχρωμες λωρίδες καθώς και κατά πόσο κατάλληλη είναι για την ορατότητα της κατεύθυνσης ταξιδιού κ.λπ.

Αναψυκτικά: ο οργανισμός θα προετοιμάσει συνολικά14 σημεία αναψυκτικών, εφοδιασμένα με νερό, συμπληρώματα φυσιολογικού ορού, στερεά τρόφιμα.

Αποχώρηση: Οι αθλητές που αποχωρούν από τον αγώνα υποχρεούνται να τον γνωστοποιήσουν στο πλησιέστερο σημείο ελέγχου (Ristoro), το οποίο συναντούν μετά την αποχώρησή τους.

Πηγή (και για περισσότερες πληροφορίες): https://etnatrail.it/supermaratona-delletna-da-0-a-3000/                https://etnatrail.it/home-supermaratona-dell-etna/regolamento-supermaratona-dell-etna/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *