ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Polignano «η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο»: «Αναγνώριση για όλη την Απουλία»

Το βραβείο απονεμήθηκε στην παραλιακή πόλη του Μπάρι από την Booking.com. Το πρωί, η τελετή αφιερωμένη στα Traveler Review Awards 2023, αντιπροσώπευε επίσης μια ευκαιρία να γίνει ένας απολογισμός των αποτελεσμάτων και των προοπτικών του τουρισμού στην Απουλία

Polignano «η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο». Η αναγνώριση που δόθηκε από την Booking και ανακοινώθηκε στις 24 Ιανουαρίου – το αποτέλεσμα πάνω από 240.000.000 επαληθευμένων παγκόσμιων κριτικών που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα από τους πελάτες της – ήταν η αφετηρία για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Polignano, με τίτλο «Φιλοξενία στην ψηφιακή εποχή. Νικηφόρος συνδυασμός για την προώθηση της επικράτειας» που εστίασε τα φώτα της δημοσιότητας στην επιτυχία του Polignano a Mare κατά τη διάρκεια μιας ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τη σημασία της ψηφιοποίησης στον τουριστικό τομέα για την ενίσχυση της προβολής της επικράτειας (ενν. Απουλία).

Μια στιγμή συζήτησης για τη σημασία της «δημιουργίας ενός συστήματος» στον τουριστικό τομέα για την ενίσχυση της επικράτειας στην οποία ο Michele Emiliano, Πρόεδρος της περιοχής της Απουλίας, ο Antonio Decaro, Δήμαρχος του Μπάρι και ο Πρόεδρος του ANCI, Gianfranco Lopane, Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού καθώς συμμετείχε η Αναπτυξιακή και Τουριστική Επιχείρηση της περιοχής της Απουλίας και η Manuela Vitulli, συγγραφέας και blogger από την Απουλία που αγαπήθηκε πολύ από την περιοχή της. Ο δήμαρχος του Polignano a Mare, Vito Carrieri, έκανε τις τιμές μαζί με τον Alessandro Callari, περιφερειακό διευθυντή της Booking.com.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Antonio Stornaiolo, γνωστός ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής. Τα Traveler Review Awards, που γεννήθηκαν πριν από 11 χρόνια, αντιπροσωπεύουν τη δέσμευση της Booking.com να υποστηρίζει τους συνεργάτες της – που εκπροσωπούνται από ξενοδοχεία, διαμερίσματα, τοπικά αξιοθέατα, όλα με δυνατότητα κράτησης στην πλατφόρμα – και συμβάλλουν στη βελτίωση της ευαισθητοποίησης για τους προορισμούς και το ευρύ φάσμα της φιλοξενίας που προσφέρεται σε όλους τους ταξιδιώτες.

«Ο εορτασμός της αναγνώρισης της Booking.com για τον Polignano σημαίνει για όλους μας να ανανεώνουμε το αρχαίο σύμφωνο των Απουλιανών με την ομορφιά και με την τάση του να είναι πάντα μια χώρα συνόρων, φιλόξενη, ένα ανοιχτό παράθυρο στη Μεσόγειο που δεν φοβάται αυτό το τμήμα του νερού που λούζει τα πλευρά της, αλλά μάλλον το θεωρεί ευλογία και ευκαιρία – σχολιάζει ο πρόεδρος Michele Emiliano. Αποτελεί αναγνώριση της μοναδικότητας του Polignano και της Απουλίας συνολικά, της ικανότητας του να εστιάζει στην ποιότητα της φιλοξενίας διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα και την έμφυτη αίσθηση φιλοξενίας των κατοίκων της. Η πρόκληση είναι να συνδυαστεί η ποιότητα της φιλοξενίας με την ποιότητα ζωής των μόνιμων πολιτών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τις δυνατότητες των μικρών χωριών της Απουλίας, ειδικά στις περιοχές της ενδοχώρας. Η ανακατανομή των ροών σε λιγότερο γνωστές περιοχές, η προώθηση της εποχικής προσαρμογής και η διεθνοποίηση των αφίξεων μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση στην περιφερειακή τουριστική βιομηχανία και στην ειδική και σταθερή απασχόληση των νέων από την Απουλία. Το Polignano αντιπροσωπεύει σήμερα ολόκληρη την Απουλία: είναι η πρωτεύουσα της φιλοξενίας της Απουλίας, είναι η πρωτεύουσα ενός τρόπου ύπαρξης για τους Απουλιανούς. Η φιλοξενία δεν είναι ένα εταιρικό γεγονός, δεν είναι ένα στοιχείο στο οποίο εκπαιδεύεται κανείς με μαθήματα κατάρτισης. Η φιλοξενία είναι ένας τρόπος ύπαρξης για τους ανθρώπους. Είναι η χαρά να γνωρίζεις νέα πράγματα, διαφορετικά πράγματα, να τα καλωσορίζεις δείχνοντας την ταυτότητά σου. Και το Polignano έχει μια πολύ ισχυρή ταυτότητα». «Όπως πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος, η Απουλία καλωσορίζει όλους τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν εδώ. Αυτό είναι ένα βραβείο που κερδίζει το Polignano για λογαριασμό μιας ολόκληρης περιοχής που κάνει τη φιλοξενία στοιχείο ταυτότητας – προσθέτει ο πρόεδρος Emiliano -. Όσοι μπορούν να πληρώσουν, τους οποίους λέμε τουρίστες, είναι ευπρόσδεκτοι και φυσικά αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή παντού. Υποδεχόμαστε με την ίδια προσοχή, με την ίδια χαρά, ακόμη και αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν: αυτούς που έρχονται σε εμάς επειδή πρέπει να αλλάξουν τη μοίρα τους ή προσπαθούν να σωθούν από καταστάσεις άρνησης δικαιωμάτων. Πράγματα που είναι προφανή για εμάς αλλά που προφανώς δεν είναι προφανή στον κόσμο».

 

«Με την επιθυμία να ταξιδέψει θριαμβευτικά, η Booking.com είναι περήφανη που αναγνωρίζει το έργο των συνεργατών της και τα Traveler Review Awards που ανατέθηκαν στον Polignano a Mare είναι το νικητήριο παράδειγμα – σχολιάζει ο Alessandro Callari, Regional Manager της Booking.com – Ο μανδύας της ιταλικής φιλοξενίας αποτελείται από πολλές μικρού και μεσαίου μεγέθους δομές στις οποίες διατηρούμε τη μέγιστη υποστήριξη, ώστε να μπορούν να προσελκύουν ένα ολοένα και πιο παγκόσμιο κοινό και να αναπτύσσονται ενισχύοντας την επικράτεια τους».

«Για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ψηφιακής μετάβασης, ο Δήμος Polignano θα εξοπλιστεί με μια νέα ταυτότητα επωνυμίας, βασισμένη σε αξίες αλλά και βασιζόμενη σε μία νέα οπτική, μέσα από μια συμμετοχική και χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία – δηλώνει ο δήμαρχος Vito CarrieriΗ ίδια η τουριστική πύλη θα συνδεθεί με αυτή της Pugliapromozione με μια landing page αφιερωμένη στην επικράτεια του Polignano, στα ιστορικά-πολιτιστικά αξιοθέατα, στις παραγωγικές αριστείες, με στόχο τη συνοχή της τουριστικής επικοινωνίας με το περιφερειακό σύστημα, την αποφυγή επικαλύψεων και σπατάλης πόρων». 

«Με υπέροχο τοπίο και κρυστάλλινα νερά, το Polignano a Mare είναι ένας θησαυρός ομορφιάς από την Απουλία. Το βραβείο που έχει απονείμει η Booking.com στην πόλη συνδέει αυτήν την τεράστια ελκυστική αξία με τη συνεργατική ικανότητα κατοίκων, φορέων εκμετάλλευσης και ιδρυμάτων να εγγυώνται το καλωσόρισμα και τη φιλοξενία σε τουρίστες από όλο τον κόσμο – δηλώνει ο Gianfranco Lopane, Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικός τουρισμός στην περιοχή της Απουλίας. Μια πιστοποίηση που αποτελεί εγγύηση ποιότητας και δέσμευσης και που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε και μέσω δράσεων που επικεντρώνονται στην κοινή χρήση δεδομένων. Ακριβώς τα δεδομένα, ανοιχτά και διαθέσιμα, θα πρέπει να καθοδηγούν τις στρατηγικές του παρόντος και του μέλλοντος του τουρισμού στην Απουλία. Από την επικείμενη διαδικτυακή κυκλοφορία του ανανεωμένου ιστότοπου Viaggiareinpuglia.it έως την Πλατφόρμα αντιστοίχισης BuyPuglia, χρήσιμη όλο το χρόνο για τη διοργάνωση συναντήσεων B2B μεταξύ αγοραστών και ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Απουλία, μέχρι τον ορισμό ολοένα και πιο λεπτομερών υπηρεσιών για τους περίπου 40.000 χρήστες που είναι παρόντες στην πλατφόρμα Το DMS διαχειρίζεται η PugliaPromozione. Στόχος μας είναι να κάνουμε το τουριστικό οικοσύστημα της Απουλίας πλήρως ενοποιημένο με το ψηφιακό. Ένας φιλόδοξος στόχος που θα επιδιώξουμε για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της αγοράς με γνώμονα τη βιωσιμότητα».

«Το Polignano είναι ένα αριστείο της γης του Μπάρι και της Απουλίας που όλοι δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε – σχολιάζει ο δήμαρχος του Μπάρι, Antonio Decaro –. Η εξαιρετική φύση των τοπίων και των φυσικών ομορφιών συνδυάζεται με τη ζεστασιά και την εξυπνάδα ενός λαού που μπόρεσε με τα χρόνια να κατανοήσει τα δυνατά σημεία αυτής της γης και να τα κάνει μια μοναδική εμπειρία για τους πολλούς επισκέπτες που έχουν έρθει εδώ από όλο τον κόσμο. Εδώ περνά και η τέχνη της φιλοξενίας που κάνει έναν τόπο ξεχωριστό και σε αυτό οι κάτοικοι της Polignana υπήρξαν κύριοι αλλά και πρόδρομοι για πολλές άλλες πραγματικότητες της Απουλίας. Αυτό το βραβείο ανήκει πάνω απ’ όλα σε αυτούς και σε όλους τους χειριστές που μπόρεσαν να επενδύσουν στην ποιότητα της προσφοράς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ο σημερινός είναι μόνο ο πρώτος από τους πολλούς στόχους γιατί ο Polignano έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, σε ένα δίκτυο με τους άλλους δήμους της περιοχής του Μπάρι σε μια στρατηγική διαδρομή τουριστικής προβολής και ανακάλυψης που έχει ακόμα τόσα πολλά να δείξει και να προσφέρει στον κόσμο”.

«Η Απουλία μου έχει δώσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας με τη δυνατότητα να χτίσω το μέλλον μου εδώ χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψω τις φιλοδοξίες μου. Ήμασταν απαραίτητοι ο ένας για τον άλλον – σχολιάζει η Manuela Vitulli. Εγώ, με τον μικρό μου τρόπο, ακόμα και σε ανύποπτους καιρούς, αφιερώθηκα στην ψηφιακή αφήγηση και την προώθηση της επικράτειας της Απουλίας. Αυτή, από την πλευρά της, μου έχει επιτρέψει να πλουτίσω, να ταξιδεύω και να θαυμάζω συνέχεια, ακόμα και λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι. Και έτσι σε αυτά τα χρόνια μεγαλώσαμε μαζί και έχω δεθεί όλο και περισσότερο μαζί της. Πώς εξηγείτε μια τέτοια σπλαχνική αγάπη; Δεν θα ήμουν η ίδια αν δεν ήμουν από την Απουλία και δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω χωρίς τη γη μου, την Απουλία».

 

Πηγή: https://www.baritoday.it/social/polignano-citta-accogliente-consegna-riconoscimento-booking.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *