ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Μαγγίνα» – Κερατσίνι: Μια ιστορία 100 ετών

Επισκεφθήκαμε τη μουσική ταβέρνα Μαγγίνα, που είναι συνώνυμο της ιστορίας στη συνοικία του Κερατσινίου. Κουβαλώντας ένα όνομα 100 ετών συνεχίζει απτόητη να φιλοξενεί Κερατσινιώτες και όχι μόνο, παρόλες τις δυσκολίες στιγμές που πέρασε η εστίαση τα τελευταία χρόνια.

Το κατάστημα προσφέρει εξαιρετική ποιότητας ζεστασιά, μοναδικές γεύσεις και ένα προσωπικό που αποτελείται από επαγγελματίες. Οι εγκάρδιες καλησπέρες και η λαϊκή σύμπνοια προϊδεάζουν εξ αρχής για το τι θα επακολουθήσει. Το μουσικό πρόγραμμα εξελίσσεται με προοδευτικό τρόπο και η διασκέδασή φτάνει στο ναδίρ όσο ξημερώνει με αξιοσημείωτη αλληλεπισραδη των τραγουδιστών με το κοινο .

Εμείς γευτήκαμε τα εδέσματα και διασκεδάσαμε με τη ψυχή μας. Τώρα κρίνουμε σωστό να πράξουμε ένα γνώρισμα με τον συνιδιοκτήτη του καταστήματος τον Στέλιο Παπαδάκη ,ώστε να μάθετε κι άλλα ενδιαφέροντα για το νέο μας στέκι.

Τι σημαίνει Ταβέρνα «ΜΑΓΓΙΝΑ»;

Η «Μαγγίνα» είναι η επωνυμία της επιχείρησης μας όπου εδρεύει στο Κερατσίνι και η ιστορία της αγγίζει σχεδόν τα 100 Χρόνια !

Το μαγαζί το είχε από το 1932 ο Κώστας Μαγγίνας και εν συνεχεία πέρασε στα παιδιά του και στα εγγόνια του στην οικογένεια Κώστα Ξυδιά.

Αργότερα το 1981 το ανέλαβε ο πατέρας μου Νικόλαος Παπαδάκης όπου εργαζόταν στην επιχείρηση. Ο αείμνηστος Κώστας Ξυδιάς γαμπρός του Μαγγίνα πρότεινε στον πατέρα μου να κρατήσει την ίδια επωνυμία σαν ένδειξη σεβασμού για την συνέχεια της, κάτι σαν ιστορικό κειμήλιο. Ο πατέρας μου σεβόμενος την ιστορία το έπραξε! Το 1987 μεταφερθήκαμε ένα τετράγωνο πιο κάτω εδώ που είμαστε τώρα Λεωφ. δημοκρατίας 65 όπου ανοίγει ουσιαστικά και η δικιά μας σελίδα σαν οικογένεια Παπαδάκη.

 

Τι θυμάσαι από τις παλιές εποχές;

Θυμάμαι ότι οι παλιότερες εποχές ήταν πιο αγνές και πολύ διαφορετικές απ’οτι τώρα όσον αφορά την διασκέδαση ο κόσμος απλός έβγαινε για να περάσει όμορφα και να ξεφύγει.Τώρα έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα και με όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ο κόσμος είναι πιο μαζεμένος και φοβισμένος!

Θυμάμαι στο μαγαζί μας να έρχονται διασημότητες της εποχής όπως ο Καζαντζίδης ο Αναγνωστάκης ο Άκης Πάνου και πολλοί άλλοι !

Πότε ξεκίνησες να δουλεύεις;

Ξεκίνησα μαζί με τον αδερφό μου το 1988 από μικρά παϊδάκια μόλις 10-11 ετών σαν βοηθοί και το 1992 σε ηλικία 14-15 ετών είμασταν κανονικοί σερβιτόροι στο μαγαζί!

Πέρασα και σπούδασα στα ΤΕΙ Χαλκίδας στο τμήμα μηχανολογίας αλλά όταν έχεις κάτι δικό σου και συμμετέχεις σε αυτό και το αγαπάς είναι πολύ δύσκολο να το αφήσεις να ακολουθήσεις κάτι άλλο. Είμαστε δεμένη οικογένεια και ο κόσμος μας αγαπάει και για αυτό γιατί ότι κάναμε το κάναμε μόνοι μας περάσαμε πολλές δυσκολίες για αρκετά χρόνια, αλλά σαν οικογένεια υπήρχε μεγάλο δέσιμο και τα καταφέραμε!

Πότε ανέλαβες την επιχείρηση;

Την επιχείρηση την ανέλαβα μαζί με τον αδερφό μου Αντώνη από το 2008 όπου φυσικά ακόμα παραμένουν ενεργοί ο πατέρας μας (Νίκος) και η μητέρα μας (Ειρήνη). Το καλό σε εμάς εδώ είναι ότι όταν έρχεται όλος αυτός ο κόσμος να μας επισκεφτεί εμείς νοιώθουμε ότι έρχονται φιλοξενούμενοι στο σπίτι μας γιατί έτσι νοιώθουμε την ‘ΜΑΓΓΙΝΑ’ σπίτι μας και έτσι ο κόσμος νοιώθει άνετα όμορφα και οικογενειακά!!

 

Τι σε συγκινεί περισσότερο;

Με συγκινεί πολύ όταν έρχεται αρκετός κόσμος που οι ίδιοι είχαν έρθει μικρά παιδάκια και όλοι έχουν να πουν την δικιά τους ιστορία για το μαγαζί, καθώς επίσης όταν μου λένε ότι έγινε ο γάμος τους στο εδώ, βάφτισαν τα παιδιά τους και στην συνέχεια τα παιδιά τους παντρεύονται και βαφτίζουν τα δικά τους παιδιά είναι σαν να αναβιώνει και να συνεχίζει η ιστορία μας!

Αυτό με συγκινεί γιατί η «ΜΑΓΓΙΝΑ» είναι ιστορία από μόνη της και νοιώθουμε την υποχρέωση να την συνεχίσουμε.

Τι σε ενοχλεί πιο πολύ;

Με ενοχλεί πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που δυστυχώς οι άνθρωποι που τα έχουν δεν ξέρουν να τα δουλεύουν κοιτάζουν μόνο το οικονομικό και δεν νοιάζονται για τον κόσμο όπως επίσης πολλοί νομίζουν ότι αυτή η δουλειά είναι εύκολη. Λάθος είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές γιατί εκτός από τις θυσίες και τις δεσμεύσεις που πρέπει να κάνεις θέλει και γερό στομάχι και πολλές αντοχές ψυχολογικές και σωματικές!

Έχεις να κάνεις με εστίαση και με πολλούς ανθρώπους που σημαίνει διαφορετικές απόψεις οπότε πρέπει να ξέρεις να κρατάς ισορροπίες!

 

Πιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Πιστεύω ότι η επιτυχία μου βασίζεται στο ότι είμαι αληθινός και αυτό το βλέπει ο κόσμος θέλω όλοι στο μαγαζί να περνάμε καλά σαν να είμαστε μια παρέα και όταν κοιτάζω τον άλλο στα μάτια να μου έχει εμπιστοσύνη σε αυτά που θα του πω για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα!

Επίσης όλες οι ύλες και τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε είναι πάντα Α’ ποιότητα και όλα φρέσκα μας εμπιστεύεται χρόνια ο κόσμος και σε συνδυασμό με το ζωντανό μας πρόγραμμα που αποτελείτε όλα τα χρόνια από σοβαρούς επαγγελματίες όπως επίσης και όλο το προσωπικό που είναι πολλά χρόνια μας δίνουν ένα άξιο και δυνατό αποτέλεσμα για την ιστορία μας!

 

Πηγή: https://bit.ly/3h3ZaU7

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *