ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Occhiuto μεγάλος νικητής στην Καλαβρία

 

Occhiuto: κερδίζει με προγράμματα και ιδέες, το να μιλάμε στο στομάχι δεν φτάνει πια

 

 

«Ήμουν ο μόνος πολιτικός υποψήφιος στον αγώνα με την κεντροδεξιά. Νομίζω ότι το γεγονός ότι εγώ, εκτός από επιχειρηματίας, γνώριζα την περιοχή, επηρέασε για τη νίκη. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει τον συνασπισμό μας στο να πιστέψει ότι όταν θεσπισθεί η άρχουσα τάξη, τα αποτελέσματα θα έρθουν. Ο λεγόμενος «πολιτισμός» πρέπει να συνδυασθεί με την εμπειρία». Ο Roberto Occhiuto, νέος πρόεδρος της Περιφέρειας Καλαβρίας, λοιπόν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Giornale».

«Στην Καλαβρία η αριστερά ήταν διχασμένη, αλλά σε άλλες διαστάσεις διαλύθηκε ακόμη περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απέφυγα να πέσω στις παγίδες της διαμάχης, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχω αφομοιώσει τα μαθήματα του Berlusconi για να γίνω ομοσπονδιακός και να ενώσω την κεντροδεξιά.

Θριάμβευσα γιατί μίλησα για προγράμματα, για επίλυση προβλημάτων. Και αυτή η επιλογή μου εκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους.

Αυτές οι εκλογές μας δίνουν ένα σημαντικό μάθημα: δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός στο εσωτερικό του συνασπισμού. Η Melloni και ο Salvini είναι εξαιρετικοί ηγέτες που έχουν καθοδηγήσει μικρά κόμματα που κατάφεραν μεγάλα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για σύνθεση στη συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας – πρόσθεσε ο Occhiuto – είδα ότι οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύονται πλέον αυτούς που μιλούν μόνο στο στομάχι τους. Μετά την πανδημία υπάρχει μια πολύ βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα πολιτικό προσωπικό ικανό να μιλήσει στο κεφάλι (μυαλό) και, αν μη τι άλλο, στην καρδιά του ψηφοφόρου. Σίγουρα όχι στο στομάχι».

 

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/occhiuto-si-vince-con-programmi-e-idee-parlare-alla-pancia-non-basta-piu/

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *