ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανακαλύπτοντας την περιοχή: ανοιχτοί αμπελώνες και οινοποιεία στην Καλαβρία τα Σ/Κ

 

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου επιστρέφει η πιο γνωστή διοργάνωση του Οινοτουριστικού Κινήματος. Το Ανοιχτά Κελάρια 2024 θα περιλαμβάνει επίσης την Καλαβρία με δεκατρείς παραγωγούς που από το βορρά έως το νότο της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε λάτρεις του κρασιού, ενθουσιώδεις, περίεργους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν τις οινικές εμπειρίες που από το Pollino έως το Aspromonte προσφέρουν επίσης το πρόσχημα για να ανακαλύψουν την περιοχή όπου παράγεται το κρασί και δημιουργούν συνδέσεις με τον πολιτισμό, γαστρονομία, ο άυλος και παραδοσιακός πλούτος των κοινοτήτων.

 

Η 32η διοργάνωση της λατρευτικής εκδήλωσης του Κινήματος Οινοτουρισμού συνδυάζει καλό κρασί, γνώση και συνάντηση με τους παραγωγούς που κάνουν την επιτυχία του κρασιού της Καλαβρίας σημαντική, αλλά και εμπειρίες στο κελάρι και στον αμπελώνα σε μια πολύπλευρη ιστορία μιας από τις ιστορικές χώρες του ιταλικού κρασιού.

Σε μια εποχή που ο οινοτουρισμός έχει πλέον ρυθμιστεί και από τους νέους νόμους του κράτους και αντιπροσωπεύει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο και αναπτυσσόμενο τμήμα – τόσο με όγκους Ιταλών ενθουσιωδών που επιλέγουν να ξεκινήσουν από το κρασί για να γνωρίσουν μια περιοχή παραγωγής, όσο και κυρίως για το ξένο ενδιαφέρον που προκαλεί το κρασί της Καλαβρίας – η Dorina Bianchi, λέει ότι είναι «ενθουσιασμένη που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα έκδοση του Cantine Aperte με την επίγνωση ότι είμαστε στο δρόμο μόνο και μόνο για να μπορέσει να κάνει τον οινοτουρισμό ένα από τα δυνατά σημεία του βιωματικού ταξιδιού στην Καλαβρία. Τα οινοποιεία της Καλαβρίας προετοιμάζονται όλο και καλύτερα για να είναι φιλόξενα και να ασχολούνται με προτάσεις που είναι όλο και πιο ανοιχτές στην πολυπολιτισμικότητα και την αυθεντικότητα».

Η Καλαβρία του κρασιού θα ανακαλυφθεί μέσω της συμμετοχής των Cantine Viola και Feudo dei Sanseverino στη Saracena, Tenuta Celimarro στο Castrovillari και Acroneo στο Acri για την επαρχία της Κοζέντσα. Στον Κρότωνα και την επαρχία του θα είναι δυνατή η επίσκεψη Cantine Malena στη Cirà Marina και La Pizzuta del Principe και Russo & Longo στο Strongoli. Στη συνέχεια, και πάλι στο Καταντζάρο, οι πόρτες θα ανοίξουν από το Cantine Stetti στη Lamezia και το Dell’Aera Vigneti & Cantina στη Soveria Simeri, ενώ το Marchisa στη Drapia θα είναι ο προορισμός για όσους θα μετακινηθούν εντός των συνόρων της επαρχίας Vibo Valentia. Για να ολοκληρώσετε το ταξίδι κρασιού της Καλαβρίας, μπορείτε να επιλέξετε το Barone Macrì στο Gerace, το Murace vini στο Bivongi και το Casa Ponziana στο Riace.

Από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα, περνώντας μέσα από τα εθνικά πάρκα, το Cantine Aperte στην Καλαβρία προσφέρει την ευκαιρία να ζήσετε μοναδικές οινικές εμπειρίες, όπως γευσιγνωσίες, περιπάτους ανάμεσα στις σειρές των αμπελιών και τις ιστορίες εκείνων που κάνουν την παραγωγή κρασιού τέχνη και τρόπο ζωής.

 

 

Πηγή: calabriadirettanews.com

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *