ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Occhiuto ένας από τους πιο «αποδεκτούς» κυβερνήτες στην Ιταλία: είναι πέμπτος

Ο κυβερνήτης του Βένετο, Luca Zaia (Lega), με το 70% των ψήφων, είναι ο πιο δημοφιλής Περιφερειάρχης της χώρας. Αυτό προκύπτει από μια έρευνα της SWG, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 11.589 ατόμων που διαμένουν στην Ιταλία κατά την περίοδο 21 Φεβρουαρίου-26 Απριλίου.

 

Ο Zaia παραμένει σταθερή στην πρώτη θέση, κερδίζοντας μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με πέρυσι. Στην κατάταξη για το έργο των προέδρων της Περιφέρειας, ακολουθεί ο Massimiliano Fedriga της Friuli Venezia Giulia (Lega) με 64% και ο Stefano Bonaccini, πρόεδρος της Emilia Romagna (Pd -κεντροαριστερά) με 62%.

 

Ο Occhiuto στην πέμπτη θέση
Ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας Roberto Occhiuto (Forza Italia-κεντροδεξιά) βρίσκεται στην πέμπτη θέση πίσω από αυτόν της Καμπανίας Vincenzo De Luca (Pd-κεντροαριστερά) και μπροστά από τους Cirio (Πεδεμόντιο), Bardi (Basilicata), Giani (Τοσκάνη).

Στο κάτω μέρος της λίστας βρίσκεται ο κυβερνήτης της Σικελίας, Roberto Schifani (Forza Italia) με 27% των ψήφων (κερδίζοντας μία μονάδα σε σύγκριση με το 2023), ακολουθούμενος από τον Francesco Rocca, πρόεδρο του Λάτιου (Fratelli d’Italia) με 29%: μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερο από πέρυσι.

 

Πηγή: calabriadirettanews.com

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *