ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εβδομάδα με ηλιοφάνεια και σταθερό καιρό στο Μπάρι

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες: ιδίως από τα μέσα της εβδομάδας, η ενίσχυση του ανέμου sirocco θα φέρει μια γεύση καλοκαιριού στην Απουλία “με κορυφές έως και 28-30°C”

 

Λίγα παροδικά σύννεφα ακόμα αυτή την Κυριακή, αλλά θερμοκρασίες σε άνοδο με τιμές που, την ερχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να φτάσουν σχεδόν τις καλοκαιρινές κορυφές. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, στο μέτωπο του καιρού, θα χαρακτηρίζεται επομένως από καλό καιρό πάνω από την Απουλία και το Μπάρι.

«Τις επόμενες ημέρες», εξηγεί ο Francesco Nucera, ειδικός του 3bmeteo.com, «η ενίσχυση του αντικυκλώνα πάνω από την κεντροδυτική λεκάνη της Μεσογείου θα εγγυηθεί σταθερές και κυρίως ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες πάνω από την Απουλία. Παρά την παρουσία κάποιων νεφώσεων το απόγευμα στα ανάγλυφα, ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα».

«Μια πρώτη αύξηση των θερμοκρασιών θα καταγραφεί αυτό το Σ/Κ, με τιμές που θα αγγίξουν τους 24-25°C στις επαρχίες Μπάρι, Τάραντα, Λέτσε  καθώς και έως 26-27°C στην περιοχή της Φότζια. Στο Μπρίντιζι, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν γύρω στους 23-24°C. Η κατάσταση του καιρού θα παραμείνει αμετάβλητη στην αρχή της νέας εβδομάδας, με καθαρό ή μερικώς συννεφιασμένο ουρανό και περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας. Σύντομα απογευματινά φαινόμενα στα βουνά της Δαουνίας δεν μπορούν να αποκλειστούν».

Μια «γεύση καλοκαιριού» αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας: «η εντατικοποίηση των θερμών ρευμάτων που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική, με τη μορφή ανέμων Sirocco, θα πρέπει να φέρει περαιτέρω αύξηση των θερμοκρασιών σε τυπικά καλοκαιρινές τιμές, με κορυφές έως και 28-30°C. Ωστόσο, είναι πιθανό να συμβεί η διέλευση υψηλής και στρωματοειδούς νέφωσης αλλά, προς το παρόν, χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στις γενικές καιρικές συνθήκες».

 

 

 

Πηγή: baritoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *