ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Κάστρο της Αραγονίας, το σύμβολο της Καλαβρίας στον κόσμο θα ανακατασκευαστεί

Isola di Capo Rizzuto (KR) – Μια κληρονομιά που πρέπει να προστατευθεί, να προωθηθεί και να γίνει προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Αυτό είναι το Κάστρο της Αραγονίας Le Castella, σύμβολο της περιοχής του Κρότωνα και της Καλαβρίας στον κόσμο.

 

Ο Διευθυντής των Αρχαιολογικών Πάρκων Κρότωνα και Σύβαρης, Filippo Demma, και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Διοίκησης του Isola di Capo Rizzuto, η Δήμαρχος Maria Grazia Vittimberga, ο Αντιδήμαρχος Andrea Liò και η Σύμβουλος Πολιτισμού Antonella Pagliuso, πραγματοποίησαν χθες επιχειρησιακή συνάντηση για να συνεχίσουν να καθορίζουν το μέλλον του φρουρίου της Le Castella.

«Άλλο ένα υπέροχο αποτέλεσμα για την περιοχή μας. Μια πρώτη επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανάπλαση του Κάστρου της Αραγονίας, χάρη στο MIBACT που σχεδιάζει ήδη περαιτέρω – δήλωσε η δήμαρχος Maria Grazia Vittimberga -, εργαζόμαστε για μια νέα συμφωνία ενίσχυσης που θα περιλαμβάνει επίσης τον δήμο της Isola για την περαιτέρω επανεκκίνηση αυτού του φανταστικού μνημείου που πάντα έδινε κύρος στην επικράτειά μας, δημιουργώντας τέχνη, ιστορία, πολιτισμό και ομορφιά».

Το κάστρο της Αραγονίας διοικείται σε συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μουσείων της Καλαβρίας και του Δήμου Isola di Capo Rizzuto. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προέκυψε ότι το νέο ινστιτούτο του ΥΠΠΟ αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα και εκμεταλλεύτηκε την επιθεώρηση για να ανακοινώσει ότι, με τη δημιουργία του νέου Ενιαίου Πάρκου, έχουν διατεθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, μεταξύ υπουργικών κονδυλίων και κονδυλίων του ΕΣΑΑ, για να διατεθούν για την ανάπλαση του μνημείου, παρεμβάσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

 

Πηγή: 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *