ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η Ryanair στοχεύει να διπλασιάσει την παρουσία της στο αεροδρόμιο του Ρηγίου Καλαβρίας

Η Ryanair σκοπεύει να διπλασιάσει την παρουσία της στο αεροδρόμιο του Ρηγίου Καλαβρίας, αυξάνοντας τον αριθμό των αεροσκαφών που εδρεύουν στο «Tito Minniti» σε δύο. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιρλανδικής εταιρείας, Eddie Wilson, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν «κυριολεκτικά ενθουσιασμένος με το Ρήγιο και την Καλαβρία». Στη συνάντηση με τα μέσα ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Tito Minniti», συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας, Roberto Occhiuto, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sacal, της εταιρείας διαχείρισης των αεροδρομίων της Καλαβρίας, Marco Francini. Ο Wilson επαίνεσε όλο το προσωπικό του αεροδρομίου του ομίλου “για την ακούραστη δουλειά και την αφοσίωσή τους”, εκτιμώντας τη θαρραλέα επιλογή “του Περιφερειάρχη Occhiuto, ο οποίος συνέβαλε στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, την επανεκκίνηση του Sacal”. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair έκανε λόγο για «χειροπιαστό ενθουσιασμό, όπως επιβεβαιώνεται από ορισμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και άρθρα στον Τύπο», χαιρετίζοντας το αίτημα του προέδρου της Περιφέρειας σχετικά με τη μείωση του δημοτικού φόρου αεροδρομίων. «Μόλις αρθεί», είπε ο Έντι Γουίλσον, «θα απαντήσουμε με καθημερινή πτήση προς το Μιλάνο».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair επιβεβαίωσε τη δέσμευση του αερομεταφορέα «και στα τρία αεροδρόμια της Καλαβρίας, όχι μόνο στο Ρήγιο», προβλέποντας ότι θα επιστρέψει για διακοπές στην Καλαβρία τον επόμενο Ιούνιο.

 

Ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας, Roberto Occhiuto, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δήλωσε: «Εργαζόμαστε ήδη για μια σύνδεση της Ryanair με το Μιλάνο και για τη «χειμερινή» περίοδο θέλουμε να αυξήσουμε τα δρομολόγια. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βλέπω το αεροδρόμιο του Ρηγίου Καλαβρίας τόσο ζωντανό μετά από τόσα χρόνια και ευχαριστώ τον Eddie Wilson για τη σχέση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και που θα ήθελα να εδραιώσω για το μέλλον. Αυτό το αεροδρόμιο ήταν νεκρό πριν από δύο χρόνια και δεν υπήρχαν καν πτήσεις προς τη Ρώμη και το Μιλάνο, δεν υπήρχε προοπτική. Έχω κάνει πολλή δουλειά τόσο για την ανακαίνιση του αεροδρομίου –και γι’ αυτό ευχαριστώ τον Franchini που είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές– όσο και από οικονομική άποψη, με την απόκτηση των μετοχών του εταίρου από τον ιδιωτικό τομέα, και δεν ήταν εύκολο να το κάνω τόσο γρήγορα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό της Sacal και της Ryanair και τους ευχαριστώ για την καθημερινή τους δουλειά».

 

Ο Περιφερεάρχης, πάλι, δήλωσε ότι ήταν «ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν. Κάποιος είπε ότι αυτές ήταν οι συνήθεις ανακοινώσεις, αλλά δείξαμε ότι κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες, και αυτό είναι δυνατό μόνο όταν υπάρχει μια μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ τον Cannizzaro για το έργο που επιτελεί και θα επιτελέσει, καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο για τη δέσμευσή του. Εργαζόμαστε πάνω σε πολλά πράγματα, μερικά από τα οποία δεν έχουμε δει ακόμα και προτιμούμε να τα ανακοινώσουμε όταν θα γίνουν πραγματικότητα. Επενδύουμε επίσης σημαντικά στην κινητικότητα, διότι μας ενδιαφέρει να δώσουμε στους τουρίστες και τους επιβάτες που προσγειώνονται στα αεροδρόμιά μας την ευκαιρία να μετακινούνται ευκολότερα από ό,τι στο παρελθόν. Δουλεύουμε πάνω σε πολλά πράγματα. Κάποια από αυτά δεν τα βλέπουμε ακόμα και αφού σας είπα ότι αποφεύγουμε τις ανακοινώσεις και προτιμούμε να παρουσιάζουμε τα γεγονότα όταν αυτά υλοποιούνται», κατέληξε, «ανακοινώνουμε μόνο ότι εδώ τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είμαστε σε θέση να τα παρουσιάσουμε».

 

 

Πηγή: calabrianews.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *