ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διπλασιασμός επισκεπτών στο Αρχαιολογικό Πάρκο Σύβαρης τους πρώτους μήνες του 2024

 

Μια άνευ προηγουμένου έκρηξη για το συγκρότημα μουσείων, το οποίο καταγράφει την παρουσία τουριστών από όλη την Ιταλία. Πρόσκληση του Φίλιππου Δήμα (Filippo Demma) προς τους δήμους της γύρω περιοχής: «Μαζί μπορούμε να τους προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και συναρπαστική εμπειρία στη Συβαρίτιδα»

 

 Άποψη του Αρχαιολογικού Πάρκου της Συβαρίτιδας                                                                            Πηγή φωτογραφίας: disegnoallitaliana.it

 

Η Sibaritide, ένας τόπος αρχαίων θαυμάτων και ιστορικού πλούτου, βιώνει μια στιγμή ανανεωμένου τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι επισκέπτες συρρέουν στο Αρχαιολογικό Πάρκο και το Μουσείο της Σύβαρης σε πρωτοφανείς αριθμούς, σηματοδοτώντας μια εποχή ανάπτυξης για τον πολιτιστικό τουρισμό στην περιοχή. Αυτή η τάση όχι μόνο υπόσχεται να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία, αλλά και να προσφέρει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη και καθηλωτική εμπειρία. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Αρχαιολογικού Πάρκου, Φίλιππου Δήμα, η προσέλευση μάλιστα διπλασιάστηκε τους πρώτους μήνες του 2024.

 

«Έχουμε δει ένα απίστευτο άλμα από 6.000 σε 30.000 επισκέπτες σε μόλις δώδεκα μήνες», δήλωσε ο Δήμας. «Και ακόμη και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, βλέπουμε έναν περαιτέρω διπλασιασμό της συμμετοχής. Η διατήρηση αυτού του ρυθμού θα είναι μια πρόκληση, αλλά δουλεύουμε σκληρά με όλη μας την καρδιά».

Αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη Συβαρίτιδα δεν περιορίζεται στους ντόπιους. Τουρίστες από άλλες περιοχές συρρέουν, συμβάλλοντας έτσι στην τοπική οικονομία. Η μεγιστοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής αποτελεί πλέον προτεραιότητα και αυτό απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ όλων των δήμων της πεδιάδας της Σύβαρης. «Προσελκύουμε επισκέπτες από όλη την Ιταλία», συνέχισε ο Δήμας “Μαζί, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και καθηλωτική εμπειρία στο Sybaritide. Όχι μόνο η Σύβαρη όχι μόνο ο Castiglione, όχι μόνο η Francavilla, αλλά όλοι μαζί».

«Στόχος είναι να προσφέρουμε στους τουρίστες μια ολοκληρωμένη εμπειρία που περιλαμβάνει όχι μόνο τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές ολόκληρης της περιοχής. Μέσω της συνεργασίας και της προώθησης ο ένας στον άλλο, οι δήμοι μπορούν να προσελκύσουν όλο και περισσότερους επισκέπτες και να τους εγγυηθούν μια αξέχαστη διαμονή στην όμορφη γη της Συβαρίτιδας».

Μια σημαντική πτυχή αυτής της στρατηγικής είναι οι υποδομές. Επί του παρόντος, τα αεροδρόμια είναι πολύ μακριά και κακώς συνδεδεμένα, αλλά τελικά βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αναβάθμιση της ΕΟ 106 του Ιονίου, ένα θεμελιώδες βήμα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και τη διευκόλυνση της ροής των τουριστών.

 

 

Πηγή: lacnews24.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *