ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Occhiuto (Περιφερ. Καλ.), ο νέος σταθμός επιβίβασης του αεροδρομίου της Lamezia Terme έτοιμος μέχρι τον Ιούνιο

 Στο περιθώριο της ενδιάμεσης συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας Roberto Occhiuto και ο μοναδικός διευθυντής της Sacal, της εταιρείας διαχείρισης των αεροδρομίων της Καλαβρίας, Marco Franchini, πραγματοποίησαν επιθεώρηση του εργοταξίου για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της περιοχής επιβίβασης του αεροδρομίου της Lamezia Terme. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και με επένδυση λίγο πάνω από 5.000.000€ και θα χρηματοδοτηθεί με τη Σύμβαση Θεσμικής Ανάπτυξης “Cis Calabria”.

 

«Αυτός ο αποκλεισμός», είπε ο Occhiuto, «είναι ο πρώτος και θα χρησιμεύσει για να διαλύσει αυτή τη φρικτή σκηνή που υποσχέθηκα στον εαυτό μου να απομακρύνω το συντομότερο δυνατό και να έχω τη δυνατότητα νέων πυλών εδώ, οι οποίες θα πρέπει να είναι ακόμη περισσότερες από εκείνες που υπήρχαν προηγουμένως στο αεροδρόμιο, διότι, όπως γνωρίζετε, αυξάνουμε τον αριθμό των πτήσεων. Θα ήθελα να επισημάνω ότι για εκείνη τη σκηνή, η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίου, Sacal, πλήρωνε 19.000€ το μήνα για χρόνια, δηλαδή περισσότερα από 220.000€ ετησίως. Και κατά τη γνώμη μου ήταν ένας λάθος τρόπος να γίνει γνωστή η Καλαβρία σε σύγκριση με αυτό που είναι η Καλαβρία».”Μέχρι το τέλος του έτους”,συνέχισε ο Occhiuto, “αναμένουμε επίσης να ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση των αεροδρομίων του Κρότωνα και του Ρηγίου”.

«Με αυτές τις παρεμβάσεις», εξήγησε ο Franchini, συνοδεύοντας τους δημοσιογράφους στο εργοτάξιο, «είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια στις υποδομές του αεροδρομίου. Εδώ βιώνουμε συγκεκριμένα την επιθυμία του μετόχου να αποκαταστήσει την ευπρέπεια σε μια υποδομή που στο παρελθόν δεν είχε εκτιμηθεί. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που ήθελε ο πρόεδρος ήταν η γραμμικότητα, το φως, η χρήση πρώτων υλών, η προσοχή στο περιβάλλον. Και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με τη χρήση σημαντικών δοκών, με άνοιγμα 30μ. που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε διαφορετικές λειτουργίες μέσα σε αυτόν τον χώρο που αυτή τη στιγμή και στα τέλη Ιουνίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πύλη επιβίβασης, αλλά ο οποίος έχει σχεδιαστεί γιατί αυτό θα είναι το αίθριο της αίθουσας αφίξεων του νέου τερματικού σταθμού».

“Αυτό είναι ένα πολύ νηφάλιο στοιχείο», συνέχισε ο Franchini, «το οποίο δίνει αντίκτυπο, το οποίο θέλει να αντιπροσωπεύει ένα νέο σημάδι της Καλαβρίας, μια απογείωση, μια πραγματικά ισχυρή συμβολή που μπορούμε να κάνουμε μόνο με τους πόρους που μας παρείχε ο μέτοχός μας. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια ωραία εκδήλωση για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες μέσα σε αυτή την αίθουσα που θα φιλοξενήσει έναν χώρο εξυπηρέτησης, με τη νέα αίθουσα μπαρ-εστιατορίου και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μέλλον ως χώρος τερματισμού».

“Έχουμε χάσει πολύ χρόνο για τις άδειες και ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες ακόμη και με αυτές τις δοκούς με την υπερηφάνεια των εταιρειών της Καλαβρίας και μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Καλαβρίας στην υλοποίηση αυτής της αρχής. Ο πρόεδρος βιάζεται και είμαι εδώ για να δείξω ότι τα αποτελέσματα που θέλει να επιτύχει έρχονται στο σπίτι».

 

Πηγή: calabrianews.it«««

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *