ΠΟΛΙΤΙΚΗ

De Magistris: «Έτοιμος να τρέξω για την Περιφέρεια (Καμπ.) ή τον Δήμο (Νάπ.)»

ω

Ο πρώην δήμαρχος της Νάπολης: «Παράτησα τις ευρωεκλογές για να μείνω επικεντρωμένος στην πόλη και την Καμπανία. Τρίτη θητεία; Δεν το προτιμώ, αλλά δεν είμαι εναντίον».

 

Μιλάει γι’ αυτό εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά κάθε φορά που επιστρέφει στο θέμα φαίνεται όλο και πιο πεπεισμένος. Αφού εγκατέλειψε την υποψηφιότητά του στις ευρωπαϊκές εκλογές, ο Luigi De Magistris σχεδιάζει την επιστροφή του. Όχι απαραίτητα στον Δήμο Νάπολης, γιατί το μάτι του έχει πέσει και στην Περιφέρεια Καμπανίας. Εξάλλου, είναι επίσης θέμα χρόνου και ο νέος κυβερνήτης θα επιλεγεί το 2025, ένα χρόνο νωρίτερα από την ανανέωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αν η ψηφοφορία διεξαγόταν σε τρεις μήνες, θα ήμουν ήδη στην προεκλογική εκστρατεία. – λέει ο πρώην δήμαρχος, προσκεκλημένος του συντακτικού προσωπικού του NapoliToday – δεν ήταν εύκολο να απορρίψει την προσφορά να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα που έκανε ο Michele Santoro στις ευρωπαϊκές εκλογές. Αλλά θέλω να παραμείνω επικεντρωμένος στην πόλη και την Καμπανία, γιατί δεν μου αρέσει η τροπή που παίρνει από πολιτική άποψη. Επομένως, μπορώ να πω ότι ενδιαφέρομαι πολύ και ότι η Ομάδα μου και εγώ το σκεφτόμαστε. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα το κάνουμε πάντα ξεκινώντας από τη βάση, με το στυλ μας, με επιτροπές, ενώσεις, πολίτες. Στη συνέχεια, πρέπει να δούμε πώς θα πάει το σύμφωνο PD-M5S, γιατί πιστεύω ότι στο Κίνημα υπάρχουν πολλές συγγένειες με τη σκέψη μας».

Είχε πάντα μια κακή σχέση με τον Vincenzo De Luca, αλλά δεν κλείνει την πόρτα στην υπόθεση μιας τρίτης θητείας: «Από ιδεολογική άποψη, δεν είμαι εναντίον μιας τρίτης θητείας για δημάρχους και κυβερνήτες. Απλώς θα προτιμούσα πάντα μια πιο συχνή εναλλαγή απόψεων, αλλά αν ψηφίζονται από τους πολίτες είναι επειδή έχουν κυβερνήσει καλά».

Τον τελευταίο καιρό, ο De Magistris έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο θέατρο με το “Instigation to dream”, μια παράσταση στην οποία «… Συνδυάζω δυο από τις εμπειρίες μου: αυτή του δικαστή και αυτή του δημάρχου». Από τον Μάιο θα επιστρέψει σε περιοδεία με την παραγωγή του Il Fatto Quotidiano, ξεκινώντας από τις 22 στο Teatro Tor Bella Monaca στη Ρώμη.

 

 

Πηγή: napolitoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *