ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Fitto για ΕΣΑΑ: «Νόμιμη συζήτηση για παράταση προθεσμίας, αλλά εργαζόμαστε για την τήρηση αυτής του 2026»

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Νότου, στη Μολφέτα για μια διάσκεψη σχετικά με το ΕΣΑΑ* και τις ΕΟΖ**, μίλησε για τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη δυνατότητα αναβολής της προθεσμίας του Ιουνίου 2026

 

«Υπάρχει μια νόμιμη πολιτική συζήτηση που είναι η δυνατότητα, η οποία υπάρχει και σε πολλά άλλα κράτη-μέλη, να παραταθεί η προθεσμία του Ιουνίου 2026. Έπειτα, υπάρχει η προθεσμία του 2026, η οποία είναι αυτό που αφορά την κυβέρνηση και εμένα ειδικότερα, γιατί πρέπει να τη σεβαστούμε. Έτσι, εργαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με αυτούς τους κανόνες». Αυτό είπε ο Raffaele Fitto για το ΕΣΑΑ. Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Νότου, όπως ανέφερε η Ansa, μίλησε στο περιθώριο συνεδρίου αφιερωμένου στο θέμα «ΤΑΑ και ΕΟΖ», στο οποίο συμμετείχε σήμερα στη Μολφέτα.

Ο Fitto αρνήθηκε επίσης τις υποτιθέμενες τριβές με τον Giancarlo Giorgetti, ΥΠΟικ, ακριβώς για μια πιθανή αναβολή του ΕΣΑΑ. «Είπα ότι είναι μια δίκαιη, νόμιμη συζήτηση – πρόσθεσε και πάλι ο Fitto, όπως αναφέρει πάντα το Ansa – η οποία θα διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πρόσθεσε – αλλά έχουμε μια προθεσμία σήμερα, που είναι ο Ιούνιος του 2026 και πρέπει να βαθμονομήσουμε τα μέτρα μας και τη δουλειά μας σε αυτό». «Υπάρχει μια συζήτηση στην οποία δεν σκοπεύω να συμμετάσχω», συνέχισε, «και υπάρχει μια προθεσμία που είναι ο Ιούνιος του 2026 που σκοπεύουμε να τηρήσουμε».

 

*ΕΣΑΑ: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

**ΕΟΖ: Ειδική Οικονομική Ζώνη

 

Πηγή: baritoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *