ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστιοπλόος που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα διασώθηκε ανοιχτά του Ρηγίου

Σύνθετη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα από χθες το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα. Δεν υπήρχαν νέα για μέρες για έναν Ισπανό ιστιοπλόο που είχε ξεκινήσει, στις 11 Απριλίου, ένα σόλο ταξίδι από το νησί της Κρήτης στη Σικελία, πάνω σε ένα ιστιοφόρο 12 μέτρων.

Αφού έλαβε τις πληροφορίες από το κέντρο διάσωσης του Πειραιά (Ελλάδα) και έλαβε ένα δορυφορικό σήμα που υποδεικνύει την πιθανή παρουσία της μονάδας 110 μίλια από το Capo Spartivento (περίπου 200 χιλιόμετρα από την ακτή της Καλαβρίας), τέθηκε σε κίνηση η μηχανή διάσωσης της Ακτοφυλακής που συντονίζεται από τη Ναυτική Διεύθυνση του Ρηγίου Καλαβρίας, με ένα αεροπλάνο να απογειώνεται από την Κατάνη, Ένα περιπολικό σκάφος αναχώρησε από τη Roccella Jonica και δύο εμπορικά πλοία εξετράπησαν προς την περιοχή αναζητώντας το σκάφος.

Με πολύ κακές καιρικές συνθήκες, 40 κόμβους ανέμου και 5 κόμβους επιδείνωσης της θάλασσας, το “Black Bit” εντοπίστηκε τελικά από το αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, με τον μοναχικό πλοηγό του που κατάφερε να εκτοξεύσει φωτεινά σήματα για να αναγνωριστεί, και στη συνέχεια προσεγγίστηκε, στη μέση της νύχτας, από το CP311 της Roccella Jonica που πήρε τον άτυχο άνδρα στο πλοίο και τελικά τον διέσωσε. Μετά την πρώτη φροντίδα που δόθηκε στο περιπολικό σκάφος, ο περιπετειώδης ναύτης ανατέθηκε στο 118 ιατρικό προσωπικό κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Roccella σήμερα το πρωί.

 

 

Πηγή: calabrianews.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *