ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Asso Fruit Italia παρούσα στη συνέλευση Areflh 2024 στη Θεσσαλονίκη

Η Asso Fruit Italia παρούσα στη Συνέλευση Areflh 2024 στη Θεσσαλονίκη. Για την οργάνωση παραγωγών που συνδέεται με την AOP Arcadia, ο πρόεδρος της Asso Fruit Italia, Andrea Badursi

Η Οργάνωση Παραγωγών (PO) Asso Fruit Italia παρούσα στη συνέλευση Areflh, ο πρόεδρος Badursi του ΕΠ, Badursi “Aggregation to be competitive on quality, innovation and sustainability”

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η γενική συνέλευση της AREFLH (Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών που παράγουν φρούτα, λαχανικά και διακοσμητικά φυτά) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 22 Μαρτίου, μια έγκυρη διεθνής εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν η Patrizia Minardi, διευθύντρια του UECA (Γραφείο Κοινοτικών Εκταμιεύσεων στη Γεωργία για τη Βασιλικάτα), ο Raffaele Beccasio, διευθυντής του Γραφείου Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής, ενίσχυση της παραγωγής και της αγοράς της περιφέρειας Βασιλικάτας.
Και πάλι: η Simona Caselli, πρόεδρος της Areflh, ο Andrea Badursi, πρόεδρος της οργάνωσης παραγωγών Asso Fruit Italia και αντιπρόεδρος της Ένωσης Οργανώσεων Παραγωγών Αρκαδίας και ο αντιπρόεδρος της Areflh Jean-Louis Moulon.

 

«Η εκδήλωση είδε τη συμμετοχή ειδικευμένων παικτών στον τομέα και σίγουρα δεν υπήρχε έλλειψη εκπροσώπησης από την Basilicata παρούσα με έγκυρους διευθυντές των περιφερειακών γραφείων που είναι υπεύθυνα για τον γεωργικό τομέα. Ως Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών και ως Οργάνωση Παραγωγών, εκπροσωπήσαμε το συγκεντρωτικό κύκλωμα, το οποίο αντιπροσωπεύει την πορεία προς την ανάπτυξη στον γεωργικό τομέα και τις συναφείς βιομηχανίες και σαφώς ενεργήσαμε ως εκπρόσωποι του ποικίλου κόσμου των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που είναι όλο και πιο ανταγωνιστικές και προσεκτικές στις νέες προκλήσεις », σχολίασε ο Badursi.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε τη Simona Caselli και τη Συνέλευση της οποίας προεδρεύει για τη δέσμευσή τους και την πραγματική προσοχή τους στα θέματα. Ο Caselli έχει διαθέσει τις δεξιότητές του, την αποφασιστικότητά του και τις γνώσεις του για τη θεσμική δυναμική, δεδομένης της εμπειρίας του ως περιφερειακού συμβούλου γεωργίας σε μια στρατηγική περιοχή για την Ιταλία όπως η Emilia Romagna».

Τέλος, ο κ. Badursi πρόσθεσε: «Το διήμερο της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στα θέματα που γνωρίζουν καλά οι φορείς εκμετάλλευσης και αντιπροσωπεύουν μια καθημερινή δέσμευση: την κλιματική αλλαγή, την καινοτομία και την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων. Υπάρχουν πολλά ενεργά έργα σε αυτά τα μέτωπα, που έγιναν δυνατά χάρη στο συγκεντρωτικό κύκλωμα, και πολλά που θα εμπλέξουν ΟΠ, οργανισμούς και εταιρείες τους επόμενους μήνες. Η ανταγωνιστικότητα για την οποία έγινε τόσος λόγος εξαρτάται από αυτές τις πτυχές, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε δράσης».

 

Πηγή: ilmetapontino.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *