ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές Βασιλικάτας 2024: Ο Piero Marrese (PD) υποψήφιος Περιφερειάρχης

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το Κίνημα των 5 Αστέρων (M), το PSI και το +Europa κατέληξαν σε συμφωνία για τον Piero Marrese, σημερινό δήμαρχο του Montalbano Jonico και Έπαρχο της Ματέρα.

 

Επίσης, την Κυριακή, η δήλωση της Basilicata Casa Comune δεν άργησε να έρθει, η οποία είχε ξεκινήσει μια αντιπαράθεση με τις προοδευτικές δυνάμεις και πρότεινε τον υποψήφιο Angelo Chiorazzo. «Τα νέα για μια συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και του Chiorazzo στερούνται οποιασδήποτε βάσης. Δεν βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και ο Chiorazzo προχωρά με την υποψηφιότητα», αναφέρει το υπόμνημα.

Ο Piero Marrese, μέσω των επίσημων κοινωνικών δικτύων του, έγραψε: «Η ταπεινότητα, η αποφασιστικότητα και η επιμονή ήταν πάντα οι εμπνευσμένες αξίες μου, αφού, από τότε που ήμουν νέος, αποφάσισα να αγκαλιάσω την κοινωνική και πολιτική δέσμευση, μετά την αποφοίτησή μου από τη Νομική και την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι, επιλέγοντας να επιστρέψω στην αγαπημένη μου Βασιλικάτα.
Πίσω στο Montalbano Jonico, η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση των συμπολιτών μου μου επέτρεψαν να γίνω δήμαρχος το 2015 με ευρεία συναίνεση.
Με τα χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντικούς στόχους μαζί: το 2018 έγινα πρόεδρος της επαρχίας Ματέρα, το 2020 με το 90% της συναίνεσης επαναβεβαιώθηκα με την ομάδα μου στο τιμόνι της κοινότητάς μου.
Το 2022, η δύναμή σας με ώθησε να υποβάλω εκ νέου την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος της επαρχίας και χάρη στην ομόφωνη υποστήριξη που έλαβα από τους διαχειριστές της επικράτειας, επιβεβαιώθηκα εκ νέου στο τιμόνι της επαρχίας Matera, απόδειξη της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης στο έργο μου.

Τώρα είναι καιρός για μια νέα δέσμευση, πρέπει να συνεχίσουμε μαζί σε αυτή τη νέα καινοτόμο πορεία και, όπως πάντα, η υποστήριξή σας θα είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της Lucania μας! Είμαι ευγνώμων στο PD, το M5S, το PSI, το +Europa, το AVS και το Basilicata Possibile που πίστεψαν σε μένα και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θα μου δώσουν την υποστήριξή τους.
Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που έρχονται, δουλεύοντας ακούραστα μαζί με όλους εσάς για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την υπέροχη Βασιλικάτα μας».

Όσον αφορά τις άλλες ενεργές «καταστάσεις», ο πρώην κεντροαριστερός κυβερνήτης Marcello Pittella (Δράση) φαίνεται να συμμετέχει στο περιφερειακό κεντροδεξιό πολιτικό σχέδιο με τον Vito Bardi, σημερινό Περιφερειάρχη Βασιλικάτας, στην ποσόστωση Forza Italia και επιβεβαιώθηκε ως υποψήφιος. Ένας άλλος κυβερνητικός υποψήφιος στη Βασιλικάτα είναι ο Eustachio (Στάθης) Follia, για το Volt.

 

Πηγή: ilmetapontino.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *