ΠΑΙΔΕΙΑ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μεγάλης Ελλάδας (Καταντζάρο) στην πρώτη Εθνική Ημέρα Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Ελλάδας συμμετέχει στην πρώτη Εθνική Ημέρα Πανεπιστημίου μετά από πρόσκληση της Διάσκεψης των Πρυτάνεων των Ιταλικών Πανεπιστημίων (CRUI). Η πρωτοβουλία «Unveiled Universities», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πανεπιστημίων και Έρευνας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστούμε την επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά που παράγει η ακαδημαϊκή κοινότητα στην υπηρεσία της κοινωνίας και της επικράτειας. Η CRUI ενέκρινε το αίτημα να καθιερωθεί η Εθνική Ημέρα των Πανεπιστημίων στις 20 Μαρτίου για να συμπέσει με τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας και εντός της Εβδομάδας της Μινέρβα, μια περίοδο αφιερωμένη στον εορτασμό της γνώσης και της εκπαίδευσης.

Για την περίσταση, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, συνέδρια, εργαστήρια και ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Ελλάδας για να αποκαλύψουν τη ζωή που λαμβάνει χώρα καθημερινά στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια όλο και πιο ισχυρή σύνδεση μεταξύ του πανεπιστημίου, των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της επικράτειας. Το πρόγραμμα της ημέρας, διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο https://web.unicz.it/it/news/108100/giornata-nazionale-delle-universita-umg-svelata-20-marzo-2024, ολοκληρώνεται στις 15:00 στο Μνημειακό Συγκρότημα του San Giovanni με την εκδήλωση με τίτλο «Από τις απαρχές της Μεγάλης Ελλάδας στο μέλλον της Μεγάλης Ελλάδας». Εμπειρογνώμονες και καθηγητές θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον, προσφέροντας στην κοινότητα μια υποβλητική, ιστορική και νατουραλιστική εκδρομή που περιγράφει τις ιδιαιτερότητες του κατ’εξοχήν τόπου πολιτισμού, δηλ. της Μεγάλης Ελλάδας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με στόχο την ανίχνευση νέων αναπτυξιακών στρατηγικών για το Πανεπιστήμιο του Καταντζάρο.

«Το ΠΜΕ* (UMG) έχει συμμετάσχει με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή την πρώτη ευκαιρία να μοιραστεί την πανεπιστημιακή γνώση και τον πολιτισμό σε εθνικό επίπεδο”, λέει ο Πρύτανης Gianni Cuda. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της CRUI, Giovanna Iannantuoni, για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου του Catanzaro σε αυτή τη χορωδιακή στιγμή που υπογραμμίζει τη σημασία της πανεπιστημιακής ζωής. Η πραγματικότητα μας – αναδεικνύει ο Πρύτανης – χαρακτηρίζεται από μια σειρά δραστηριοτήτων που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου προγράμματος εκδηλώσεων. Η Εθνική Ημέρα Πανεπιστημίων αντιπροσωπεύει επίσης μια στρατηγική στιγμή για να προβληματιστούμε μαζί για το μέλλον του Πανεπιστημίου του Καταντζάρο».

 

*ΠΜΕ: Πανεπιστήμιο Μεγάλης Ελλάδας

 

Πηγή: crotoneok«

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *