ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο γήπεδο Νάπολης στο Bagnoli, Manfredi: “Πολύ περίπλοκη επιχείρηση. Προτεραιότητα είναι το Μαραντόνα»

Ο δήμαρχος «μετριάζει» τον ενθουσιασμό του De Laurentiis, ειδικά σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την πιθανή κατασκευή μιας νέας αθλητικής εγκατάστασης ποδοσφαίρου στην περιοχή: «Οι χρόνοι αποκατάστασης είναι μεγαλύτεροι»

 

Ο Gaetano Manfredi διευκρινίζει την ιδέα του Aurelio De Laurentiis για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου της Νάπολης στην περιοχή Bagnoli. Ο δήμαρχος «μετρίασε» τον ενθουσιασμό του προστάτη των Azzurri, ειδικά σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την πιθανή κατασκευή μιας νέας ποδοσφαιρικής εγκατάστασης σε αυτήν την περιοχή: «Πρώτα απ ‘όλα, οι χρόνοι αποκατάστασης είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που έχουν ειπωθεί. Μόλις χθες καθορίσαμε με μεγάλη λεπτομέρεια ένα χρονοδιάγραμμα μαζί με το Υπουργείο και την Invitalia, καθώς πρόκειται για Τόπο Εθνικού Ενδιαφέροντος. Τότε, βέβαια, είναι ένα πολύ σύνθετο εγχείρημα γιατί υπάρχει ήδη ένα πολεοδομικό σχέδιο με ήδη καθορισμένες προβλεπόμενες χρήσεις. Δεν έχω μιλήσει ακόμη προσωπικά με τον Πρόεδρο De Laurentiis. Όταν υποβάλει αυτήν την πρόταση, προφανώς η Invitalia, στην οποία ανήκει η γη, πρέπει να συμμετάσχει. Όσον αφορά την περιοχή του Αθλητικού Πάρκου, οι χρόνοι αποκατάστασης κυμαίνονται από 3 έως 5 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, οι οποίες αφορούν ολόκληρη τη χερσαία έκταση και ολόκληρο το αστικό πάρκο. Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, γιατί μόλις χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος μας είπε ότι θα εγκρίνει την αναδιαμόρφωση των κονδυλίων μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Για τον ναπολιτάνο δήμαρχο, επομένως, προτεραιότητα παραμένει η ανακαίνιση του σταδίου του Μαραντόνα, ενόψει και του Euro 2032: «Πιστεύω ότι η προτεραιότητα είναι μια παρέμβαση στο στάδιο Μαραντόνα. Άκουσα επίσης τις δηλώσεις του δημάρχου του Μιλάνου, Sala, ο οποίος συζητά με τις δύο μιλανέζικες εταιρείες. Υπάρχει ένας κανόνας όπως ο νόμος για τα στάδια που παρέχει μια διαδρομή που έχει ήδη καθοριστεί από διαδικαστική άποψη όσον αφορά τις συμφωνίες μεταξύ δήμων και αθλητικών συλλόγων για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων. Πιστεύω ότι ο κύριος δρόμος προς τα εμπρός είναι η ανακαίνιση του Μαραντόνα, επομένως επ’ αυτού, όπως έχω ήδη πει και επαναλάβει, υπάρχει η μέγιστη προθυμία εκ μέρους του δήμου της Νάπολης και της εθνικής κυβέρνησης. Μίλησα επίσης εκτενώς γι’ αυτό με τον υπουργό Abodi».

Ο Manfredi αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του προβλήματος που έθεσε ο De Laurentiis σχετικά με την πιθανότητα να χρειαστεί να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια της Napoli μακριά από τη Fuorigrotta κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων αναδιαμόρφωσης: «Εάν υπάρχει ένα έργο που επαληθεύει τις απαιτήσεις του κανονισμού, έχουμε τη μέγιστη διαθεσιμότητα. Τότε είναι σαφές ότι υπάρχει ένα τεχνικό ζήτημα μεταξύ της συνύπαρξης των έργων και της χρήσης του γηπέδου, αλλά αυτές είναι τότε επιλογές που αφορούν τις τεχνολογίες και τις μεθόδους σχεδιασμού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, θα είναι οι τεχνικοί που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και συζητούν τι πρέπει να κάνουν. Η διαθεσιμότητά μας είναι όλη εκεί και η επιλογή προτεραιότητας είναι το Μαραντόνα». 

 

 

 

 

Πηγή: napolitoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *