ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σαββατοκύριακο με ασταθή καιρό στην Απουλία: σύννεφα και βροχή επίσης στην περιοχή του Μπάρι

 

Προειδοποίηση για δυσμενείς καιρικές συνθήκες από την Περιφερειακή Πολιτική Προστασία, με «κίτρινο» συναγερμό από τα μεσάνυχτα

 

Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο μεταβλητού καιρού πάνω από την Απουλία, με την άφιξη σύννεφων και πιθανών βροχοπτώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Πολιτική Προστασία εξέδωσε προειδοποίηση για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με «κίτρινο» συναγερμό για ολόκληρη την περιοχή.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 9 Μαρτίου, και για τις επόμενες 20 ώρες, «διάσπαρτες βροχοπτώσεις, κυρίως βροχές ή καταιγίδες, αναμένονται πάνω από τη βόρεια Απουλία, με ασθενείς έως ακριβείς μέτριες σωρευτικές ποσότητες. μεμονωμένα: επίσης με τη μορφή βροχών ή καταιγίδων, στην υπόλοιπη περιοχή, με γενικά ασθενή σωρευτικά μεγέθη».

«Τις επόμενες ημέρες, η Απουλία και ένα μεγάλο μέρος της χερσονήσου – όπως ενημερώνει ο ειδικός του 3bmeteo.com, Alessandro Conegliaro – θα ανοίξουν μια μετεωρολογική παρένθεση που χαρακτηρίζεται από τυπικές συνθήκες του Ατλαντικού, με το πηγαινέλα των διαταραχών να εναλλάσσονται με σύντομες ξηρές και ηλιόλουστες φάσεις. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα υπάρξει ένα πρώτο διαταραγμένο πέρασμα, ειδικά το Σάββατο με διάσπαρτες βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ η Κυριακή θα είναι κυρίως ξηρή και σταθερή. Η νέα εβδομάδα θα ανοίξει με κακές καιρικές συνθήκες λόγω της άφιξης μιας νέας διαταραχής που θα φέρει εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Φαινόμενα που τοπικά μπορεί επίσης να πάρουν χαρακτήρα καταιγίδας, ειδικά μεταξύ Μπάρι και Μπρίντιζι. Καιρικές συνθήκες που δεν θα αλλάξουν πολύ μέχρι το πρώτο μέρος της εβδομάδας, αλλά με βροχές που σταδιακά θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ξηρά και ηλιόλουστα διαλείμματα, ειδικά το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εξαερισμός που θα υποστεί γενική ενίσχυση από τα νότια τεταρτημόρια με τεταμένο ή θυελλώδη σιρόκο στους περισσότερους τομείς. Άνεμοι που κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα τείνουν να μετακινούνται από τα βόρεια τεταρτημόρια λόγω της εισροής ψυχρότερων αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες παραμένουν στάσιμες μέχρι την Τρίτη, ελαφρώς μειωμένες από την Τετάρτη, αλλά με τιμές εντός των μέσων όρων της περιόδου. Θάλασσες που θα είναι πολύ ταραγμένες ή ταραγμένες, κυρίως μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, με πιθανά τοπικά κύματα καταιγίδας στις ακτές του Ιονίου».

«Μια σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται στην πρωτεύουσα της Απουλίας ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο, λόγω της άφιξης μιας σύντομης διαταραγμένης φάσης. Επιδείνωση που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το πρώτο μέρος της εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες που εναλλάσσονται με σύντομες σταθερές και ξηρές φάσεις. Συνθήκες που θα βελτιωθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο, με ξηρό καιρό να επικρατεί. Σταθερές θερμοκρασίες μέχρι την Τρίτη, ελαφρώς μειωμένες από την Τετάρτη. Ισχυρή αύρα sirocco μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας. Πολύ φουρτουνιασμένη θάλασσα».

 

Πηγή: baritoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *