ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Τρίτο μεγαεργοτάξιο Ιονίας ΕΟ 106: κατεδαφίστηκε σήμερα το διάφραγμα της νότιας κάννης της σήραγγας Roseto 1

Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα στο τρίτο μεγαεργοτάξιο της Εθνικής Οδού Ιονία 106, όπου κατεδαφίστηκε σήμερα το διάφραγμα του νότιου σωλήνα της σήραγγας Roseto 1, μήκους περίπου 1.200 μέτρων. Οι εργασίες για το τρίτο Megalot, τις οποίες εκτελεί η Webuild για λογαριασμό της ANAS*, εταιρείας του κόμβου υποδομής του ομίλου FS Italiane και οι οποίες έχουν σημειώσει πρόοδο 57%, θα συμβάλουν στη σύνδεση των ακτών του Ιονίου της Καλαβρίας, της Βασιλικάτας και της Απουλίας, ενισχύοντας την προσβασιμότητα πολλών παράκτιων δήμων και συνδέοντας τους άξονες αυτοκινητοδρόμων Α14 και Α2, με οφέλη όσον αφορά τους μειωμένους χρόνους ταξιδιού.

Περίπου 1.200 άτομα συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένου άμεσου και τρίτου προσωπικού, και από την έναρξη των εργασιών μια αλυσίδα παραγωγής άνω των 880 εταιρειών (45% των οποίων είναι από την Καλαβρία), συμπεριλαμβανομένων άμεσων προμηθευτών και υπεργολάβων. Το Τρίτο Megalot, υπό κατασκευή από τον Μάιο του 2020, είναι η κύρια παρέμβαση που σχεδιάζεται κατά μήκος του τμήματος της Καλαβρίας της Ιόνιας Εθνικής Οδού.

Το έργο περιλαμβάνει διαδρομή μήκους 38 χιλιομέτρων σε δυο χωριστούς οδοστρώματες, συμπεριλαμβανομένων 5 χιλιομέτρων φυσικών σηράγγων, 5 χιλιομέτρων τεχνητών σηράγγων και 7 χιλιομέτρων κοιλαδογεφυρών. Η διαδρομή τρέχει στην επαρχία Cosenza, μεταξύ Σύβαρης και Roseto Capo Spulico, διασχίζοντας τους δήμους του Άνω Ιονίου Cosentino του Cassano all’Ionio, Francavilla Marittima, Cerchiara di Calabria, Villapiana, Trebisacce, Albidona, Amendolara και Roseto Capo Spulico.

 

*ANAS: Ιταλικοί Αυτοκινητόδρομοι

 

Πηγή: calabrianews

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *