ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαίος Κρότωνας, τα πρώτα ευρήματα έτοιμα να έρθουν στο φως

Κρότωνας – Στην οδό Giorgio La Pira, μεταξύ της περιοχής Acquabona και Fondo Gesù, θα είναι το πρώτο εργοτάξιο του Αρχαίου Κρότωνα, το φιλόδοξο έργο που ανακοινώθηκε αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ένα από τα συμπλέγματα περιλαμβάνει τη μεγάλη περιοχή μεταξύ του Parco Pignera, του πρώην κινηματογράφου Ariston, της περιοχής μπροστά από το Ινστιτούτο Gravina, της περιοχής Acquabona και του σταδίου Ezio Scida (περιοχή Curva Nord). Στο έργο Antica Kroton σχεδιάζονται νέοι ποδηλατόδρομοι, σε μια διαδρομή που θα συνδέει το Parco Pignera και το Στάδιο με το κέντρο της πόλης.

Αλλά ας πάμε βήμα προς βήμα. Στις 4 Μαρτίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στην οδό Giorgio La Pira, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του νέου ινστιτούτου Gian Vincenzo Gravina.

«Η πρώτη ανασκαφή του Αρχαίου Κρότωνα αρχίζει να ενισχύει αυτή την περιοχή – μας είπε ο δήμαρχος του Κρότωνα Vincenzo Voceαυτή στη via Giorgio La Pira θα είναι το πρώτο ανοιχτό εργοτάξιο της Antica Kroton, για να δείτε τα ευρήματα που θα προκύψουν. Εδώ έχουν ήδη γίνει ανασκαφές και, ως εκ τούτου, θα ανακτήσουμε ό,τι είναι σήμερα θαμμένο και θα το ενισχύσουμε».

Ο δήμαρχος αναφέρεται στην ανασκαφική εκστρατεία του 2011, με προκαταρκτικό έλεγχο, η οποία επέστρεψε τρεις οικιστικές μονάδες στην κεντρική συνοικία των Κρότωνα, που συνορεύουν με δύο στενωπούς, εγκαταλελειμμένες τον 4ο αιώνα π.Χ.

«Υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε, «αλλά ο στόχος ενός μελλοντικού Κρότωνα είναι να αφήσει αυτόν τον χώρο μόνο στην ακρόπολη του σχολείου. Θα ξεκινήσουμε από αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο και θα κάνουμε το μέρος για τον αρχαίο Κρότωνα. Εάν υπάρχουν ευρήματα, θα προχωρήσουμε σε τεχνικές συντήρησης, σε διάλογο με την Εφορεία. Οι ανασκαφές που, υπενθυμίζω, είναι ευθύνη του δήμου και του έργου του Αρχαίου Κρότωνα».

«Αν βγουν αντικείμενα, βασικά χτίζουμε στον επάνω όροφο και θα βεβαιωθούμε ότι αυτό που θα βγει θα είναι χρησιμοποιήσιμο με ένα φύλλο γυαλιού – κατέληξε – αυτό είχα ζητήσει και είπαν ναι. Ωστόσο, θα διασφαλίσουμε ότι είναι λίγο πιο εύχρηστο από άλλους ιστότοπους, όπως αυτός της Banca Popolare».

 

Πηγή: crotoneok

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *