ΠΑΙΔΕΙΑ

Ιατρική του Παν. Μεγάλης Ελλάδας στον Κρότωνα, ξεκινώντας ήδη από τον Σεπτέμβριο με τα πρώτα μαθήματα

Στον Κρότωνα, θα ενεργοποιηθεί το διαπανεπιστημιακό πτυχίο στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Μεγάλης Ελλάδας και του Link Campus (https://www.crotoneok.it/crotone-medicina-e-realta-pochi-minuti-fa-la-firma-del-coruc/). Η Coruc, η Περιφερειακή Επιτροπή Συντονισμού Πανεπιστημίων της Καλαβρίας, έδωσε το τελικό οκ στη συνεδρίαση σήμερα το πρωί.

Η ίδρυση αυτού του νέου προγράμματος σπουδών επιβεβαιώνει την ηγεσία στον ιατρικό τομέα του Πανεπιστημίου Μεγάλης Ελλάδας που στοχεύει στη βελτίωση του συστήματος υγείας της πόλης του Πυθαγόρα.

Στον Κρότωνα, ξεκινώντας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα ενεργοποιηθεί το διδακτικό κέντρο των τριών πρώτων ετών, που σήμερα στεγάζεται στην Cosenza. το δεύτερο τριετές μάθημα θα πραγματοποιηθεί στο Καταντζάρο και τον Κρότωνα. Η διοικητική έδρα του Degree Course από το ΠΑΝΚΑΛ* (Unical) θα μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο του Καταντζάρο και θα καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών, των οικογενειών και της επικράτειας.

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει ο Πρύτανης του ΠΜΕ (UMG) Gianni Cuda, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το θέμα αυτό με τον δήμαρχο του Crotone, Vincenzo Voce.

Τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Πανεπιστήμιο Μεγάλης Ελλάδας για να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες και να παρουσιάσει τα νέα μαθήματα σπουδών που θα επεκτείνουν περαιτέρω την αρθρωμένη εκπαιδευτική προσφορά του UMG.

 

*ΠΑΝΚΑΛ: Πανεπιστήμιο Καλαβρίας

 

Πηγή: crotoneok

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *