ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Από τον Ιούλιο, θα ξεκινήσει το δεύτερο αεροδρόμιο στην Καμπανία: «Έτσι θα αποσυμφορηθεί το Capodichino»

De Luca: «Η Καμπανία ήταν η μόνη μεγάλη ιταλική περιοχή που είχε μόνο ένα αεροδρόμιο. Με αυτό του Salerno-Costa d’Amalfi δίνουμε ανάσα στη Νάπολη»

 

Μετά το αεροδρόμιο Νάπολη-Capodichino, η Καμπανία θα έχει το δεύτερο επιχειρησιακό αεροδρόμιό της, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αυτό του Σαλέρνο – Ακτή Αμάλφι. Θα ξεκινήσει με τις συνδέσεις δυο φορές την εβδομάδα που πραγματοποιεί η Volotea με τη Νάντη, από τις 11 Ιουλίου, και με το Κάλιαρι, από τις 13 Ιουλίου.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου και καθ ‘όλη τη χειμερινή περίοδο, θα είναι επίσης διαθέσιμες συνδέσεις με την Κατάνη και τη Βερόνα, με δύο συχνότητες την εβδομάδα.

Ντε Λούκα: «Με το δεύτερο αεροδρόμιο δίνουμε ανάσα στη Νάπολη»
«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, επίσης επειδή η Καμπανία ήταν η μόνη μεγάλη ιταλική περιοχή που είχε μόνο ένα αεροδρόμιο. Αυτή η λειτουργία γίνεται από την Gesac. Η περιφέρεια της Καμπανίας έχει μετοχές που έχει αποκτήσει ως μέρος της Gesac. Η λειτουργία του δεύτερου αεροδρομίου στο Σαλέρνο χρησιμεύει για την αποσυμφόρηση του Capodichino. Έχουμε φτάσει στα όρια της οργάνωσης και της ασφάλειας, οπότε ας δώσουμε μια ανάσα στη Νάπολη. Ας δημιουργήσουμε μια άλλη υποδομή που θα προσελκύσει τουρισμό στην περιοχή μας. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα», εξήγησε ο Περιφερειάρχης Vincenzo De Luca, μιλώντας για το θέμα.

«Η έγκαιρη έναρξη των πτήσεων στο αεροδρόμιο Salerno-Costa D’Amalfi είναι αποτέλεσμα πολλών στρατηγικών, υποδομών και εμπορικών εργασιών. Η συμφωνία με τη Volotea, συνεργάτη μας από το 2013, αποτελεί μια εξαιρετική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, τόσο όσον αφορά τις εισερχόμενες όσο και τις εξερχόμενες τουριστικές ροές», σχολίασε σε υπόμνημα ο Roberto Barbieri, Διευθύνων Σύμβουλος της Gesac.

 

 

 

Πηγή: napolitoday

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *