ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός ως πόρος της Απουλίας, συνέδριο των μη ξενοδοχειακών ενώσεων σε συνέδριο στο Μπάρι

«Συνεργασία για την αύξηση των ροών»

 

Η Απουλία είναι «μια περιοχή που προχωρά με τόσο σημαντικό βιωματικό τουρισμό, που αντιπροσωπεύει ένα κορυφαίο μοντέλο περιφερειακής στέγασης», δήλωσε ο Σύμβουλος Τουρισμού, Gianfranco Lopane

 

Μια εκδήλωση που συγκέντρωσε στο Μπάρι, στη Fiera del Levante, πάνω από 200 φορείς από κάθε γωνιά της περιοχής, για να φέρει τα αιτήματα του τομέα στην προσοχή των ανώτερων κλιμακίων, όπως κάνει εδώ και τρία χρόνια η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Μη Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων (ΕΟΕΜΞΚ), της οποίας η πρόεδρος Delia Di Maio ανακοίνωσε, με την ευκαιρία, τη μαζική προσχώρηση που διαπίστωσαν οι ενώσεις της Νότιας Ιταλίας, όπου «μπορείς να νιώσεις την επιθυμία να ενωθείς και να εργαστείς ως ομάδα».

Εξ ου και η έκκληση προς τις ενώσεις, χρήσιμη για την ένωση των διαφόρων ηγετών της διαδικασίας πληροφόρησης. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός δικτύου μεταξύ του τομέα και των θεσμικών οργάνων. Όπως έδειξε η παρουσία αυτών. Αυτή είναι η περίπτωση του Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Fasano, Pier Francesco Palmariggi. Αλλά και του δημάρχου του Peschici, Luigi D’Arenzo, ο οποίος ήλπιζε στην καθιέρωση, στον δήμο του, πραγματικοτήτων με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται σε αυτή τη συνεχή ανταλλαγή.

Η Απουλία είναι «μια περιοχή που προχωρά με τόσο σημαντικό βιωματικό τουρισμό, που αντιπροσωπεύει ένα κορυφαίο μοντέλο περιφερειακής διαμονής», δήλωσε ο Σύμβουλος Τουρισμού, Gianfranco Lopane, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των επαγγελματιών του τομέα και του μεγάλου κοινού που παρακολούθησε την αίθουσα 152.
Συζητήθηκαν πολλά θέματα και τέθηκαν ερωτήματα στα θεσμικά όργανα. Από την πρόθεση να μην ενδώσουμε στην αγένεια ορισμένων τουριστών, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να διαχωρίσουν τη συλλογή απορριμμάτων, στη σημασία της θεώρησης του αθλητισμού μεταξύ των θετικών παραγόντων από τουριστική άποψη. Ο σύμβουλος του Κλάδου δήλωσε επίσης ικανοποιημένος με την ικανότητα της περιοχής να προσελκύει τουρίστες ακόμη και πέρα από τους κανονικούς καλοκαιρινούς μήνες. Ένα αποτέλεσμα που αποτελεί καλό οιωνό για την πολυπόθητη εποχική προσαρμογή.

Μεταξύ των κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου, δόθηκε άφθονος χώρος στο ζήτημα της κατάχρησης. Ένα φαινόμενο που «βλάπτει το εμπορικό σήμα της Απουλίας», επανέλαβε η Bianca Bronzino, επικεφαλής του τομέα καινοτομίας και ψηφιακής μετάβασης της Aret Pugliapromozione. Για το λόγο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη μετάβαση από το παλαιό ΚΑΔ (Κωδικός Αναγνώρισης Δομής) στο νέο ΕΚΑ (Εθνικός Κωδικός Αναγνώρισης): κωδικός που αποδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού σε μονάδες ακινήτων που προορίζονται για τουριστικές μισθώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς του τομέα ζήτησαν σαφήνεια. Παρόλο που η Απουλία ήταν μία από τις πρώτες περιφέρειες που υιοθέτησαν τον δικό τους Περιφερειακό Κωδικό Αναγνώρισης (ΠΚΑ), ο χρόνος συγχρονισμού των πληροφοριών μεταξύ των διαφόρων τοποθεσιών θα απαιτήσει μια περαιτέρω τεχνική φάση εκκίνησης.
Αυτή της κακοποίησης, για την Πολιτιστική Σύμβουλο του Δήμου του Μπάρι, Ines Pierucci, αποτελεί μάστιγα που πρέπει να εξαλειφθεί μέσω ειδικών μαθημάτων κατάρτισης για τους φορείς, τα οποία “προβλέπουν ένα ακριβές στρατηγικό σχέδιο».

 

 

Πηγή: baritoday

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *