ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πολιτισμός στην Καμπανία κοιτάζει προς το μέλλον: το 2024 το έργο του ψηφιακού οικοσυστήματος θα γίνει πραγματικότητα

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Vincenzo De Luca στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μουσείο Madre στη Νάπολη

 

Ο πολιτισμός στην Καμπανία κοιτάζει προς το μέλλον. Στην πραγματικότητα, το έργο του ψηφιακού οικοσυστήματος θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Vincenzo De Luca στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μουσείο Madre στη Νάπολη.

«Είμαστε περήφανοι γιατί το επόμενο έτος θα ολοκληρωθεί το ψηφιακό οικοσύστημα που δημιουργήθηκε από την περιφέρεια της Καμπανίας, δηλαδή μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία συλλέγονται όλα όσα είναι πολιτισμός στην περιοχή μας, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον», εξήγησε ο κυβερνήτης της Καμπανίας.

Ο De Luca μίλησε επίσης για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του Μουσείου Madre και το έργο επέκτασης του ναπολιτάνικου πολιτιστικού χώρου: «Μια εξαιρετική δουλειά γίνεται στο Madre. Έχουμε μερικές όμορφες εκθέσεις. Θα έχουμε εκθέσεις σε σχέση με την Μπιενάλε της Βενετίας, με τη Βιέννη, με το Βερολίνο, διατηρώντας έναν χαρακτήρα διεθνοποίησης. Είμαστε έτοιμοι για την επέκταση του μουσείου, έχουμε κάνει το αίτημά μας να αποκτήσουμε αυτό το ακίνητο. Περιμένουμε να ξυπνήσει η εθνική κυβέρνηση, διότι αυτή η χρηματοδότηση συνδέεται με την αποδέσμευση των ταμείων ανάπτυξης και συνοχής. Αργά ή γρήγορα αυτοί οι πόροι θα έρθουν και θα επεκτείνουμε το Madre».

 

Το έργο για την επέκταση του Μουσείου Madre

Τον περασμένο Ιούνιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Καμπανίας ενέκρινε το ψήφισμα για τον προγραμματισμό της χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για την επέκταση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Madre” στη Νάπολη, με τη χρήση του παρακείμενου κτιρίου στην οδό Settembrini.

 

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/aios1

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *