ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Παρατηρητηρίου Συρακουσών ο Salvo Sorbello

Το Δημοτικό Παρατηρητήριο στοχεύει να αποτελέσει ένα ευέλικτο εργαλείο, μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση των δημόσιων πόρων, ώστε να ενθαρρύνει την τεκμηριωμένη συζήτηση και να προσφέρει ενημερωμένη συνεργασία στους αρμόδιους φορείς
Το Παρατηρητήριο των Συρακουσών διευρύνει τους ορίζοντες του και, με βάση τις ενδείξεις ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ειδικευμένων μελών, παρουσιάζεται ως μια καινοτόμος μορφή συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή της επαρχίας μας. Η συνέλευση των μελών, που συνεδρίασε τις τελευταίες ημέρες, εξέλεξε ομόφωνα τον Salvo Sorbello ως νέο πρόεδρο.
Τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι: ο Alberto Leone, πρώην πρόεδρος του δικαστηρίου και η Donatella Lo Giudice, διευθύντρια εταιρείας, που έχουν οριστεί αντιπρόεδροι, η δικηγόρος Stefania Salvo είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με φορείς και ιδρύματα, ενώ η Concetta Moscatt, γραμματέας είναι ο περιφερειακός πρόεδρος της Avo (Σύλλογος Εθελοντών Νοσοκομείων) και ταμίας ο λογιστής Giada Avallone. Στο διοικητικό συμβούλιο εντάχθηκε και η επιχειρηματίας Fanny Di Pietro.
Ο δικηγόρος είναι μέλος του Συμβουλίου Διαιτητών. Ο Pier Francesco Rizza (πρόεδρος της Διάσκεψης των Συμβουλευτικών Επιτροπών της Σικελίας) που είναι ο πρόεδρος, ο Don Aurelio Russo, πρύτανης του Ιερού Madonna delle Lacrime των Συρακουσών και η Maria Nigro, πρώην διοικητική διευθύντρια του Asp, είναι τα μέλη.
Το Δημοτικό Παρατηρητήριο στοχεύει να αποτελέσει ένα ευέλικτο εργαλείο, μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση των δημόσιων πόρων, ώστε να ενθαρρύνει την τεκμηριωμένη συζήτηση και να προσφέρει ενημερωμένη συνεργασία στους αρμόδιους φορείς. Ως εκ τούτου, το Παρατηρητήριο προτίθεται να προβεί σε δράση παρακολούθησης, μέσω επαλήθευσης, ελέγχου, συλλογής ιδεών και προτάσεων, σχετικά με δημόσιες αποφάσεις, ξεκινώντας από τα διαθέσιμα δεδομένα και πληροφορίες, με ιδιαίτερη προσοχή στις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στην επικράτειά μας από δημόσιους πόρους, όπως π. νέο νοσοκομείο.

Και από αυτή την άποψη, έχει ήδη προγραμματιστεί ένα συνέδριο που θα χρησιμεύσει για τον απολογισμό του έργου για το νέο νοσοκομείο στις Συρακούσες.

 

Πηγή: https://cutt.ly/CwOTQeDb

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *