ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπαίδευση και προσλήψεις για χιλιάδες νέους από την Καλαβρία για την κατασκευή των υποδομών της περιοχής

Ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας, Roberto Occhiuto, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Webuild, Pietro Salini, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης σήμερα το απόγευμα στην Ακρόπολη του Catanzaro για την προώθηση της ενεργοποίησης της επαγγελματικής κατάρτισης και των διαδρομών τοποθέτησης εργασίας στην Καλαβρία. Το Πρωτόκολλο έχει διπλό στόχο την καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας και την αύξηση των επιπέδων απασχόλησης στην Καλαβρία στον τομέα των υποδομών, μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης. Η συμφωνία αποσκοπεί συγκεκριμένα στη δημιουργία μαθημάτων κατάρτισης σχετικά με την πρόσληψη των επαγγελματικών προφίλ που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των έργων υποδομής στην Καλαβρία – επενδύσεις του Ομίλου Fs Italiane, που πραγματοποιούνται από την Anas και προβλέπονται από την RFI, καθώς και σχετικά με την οριστική έργο για την κατασκευή της Γέφυρας του Στενού της Μεσσήνης -, δημιουργώντας συνέργειες με τα Ανώτατα Τεχνικά Ιδρύματα και τις Οικοδομικές Σχολές.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος Webuild δεσμεύεται να εφαρμόσει το πρόγραμμα “Cantiere Lavoro Italia” στην Καλαβρία, το οποίο περιλαμβάνει την εκπαίδευση των πόρων μέσω ενός δομημένου προγράμματος σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει: το τοπικό σχολείο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες απασχόλησης, για την προσέλκυση πόρων. στον τομέα και να παρέχει βασική κατάρτιση· τη Σχολή Επαγγελμάτων, να παρέχει εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες στο εργατικό δυναμικό· τη Σχολή Επαγγελμάτων, για να εγγυηθούν πιο προηγμένες δεξιότητες στους υπαλλήλους στο εργοτάξιο. Η Περιφέρεια Καλαβρίας αναλαμβάνει να καθορίσει τις καταλληλότερες μεθόδους μέσω των οποίων θα διευκολύνει τη διενέργεια δραστηριοτήτων επιλογής, κατάρτισης, πιστοποίησης και επαγγελματικής επανεκπαίδευσης, προσδιορίζοντας επίσης έναν χώρο αφιερωμένο στην υλικοτεχνική υποστήριξη δραστηριοτήτων κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Οι πόροι θα επιλεγούν επίσης σε συντονισμό με τα Κέντρα Απασχόλησης, τους φορείς κατάρτισης, τους φορείς απασχόλησης και τις κοινωνικές υπηρεσίες που υπάρχουν στην περιοχή.

«Η Καλαβρία είναι μια περιοχή γεμάτη ταλαντούχους νέους που θέλουν να εμπλακούν για να δείξουν την αξία τους – δήλωσε ο πρόεδρος Roberto Occhiuto – και τις αδιαμφισβήτητες ιδιότητές τους. Το έργο Webuild που εγκαινιάζουμε σήμερα, που ονομάζεται «Cantiere Lavoro Italia», αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για την επικράτειά μας, η οποία τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσει εποχικές προκλήσεις για τη δημιουργία ή την ενίσχυση υποδομών απαραίτητων για τη δημιουργία ανάπτυξης και την προσέλκυση επενδύσεων. Από τη Γέφυρα πάνω από το Στενό έως τον διπλασιασμό της κρατικής οδού Jonica 106, από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Α2 έως τα εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων για την ηλεκτροδότηση μέρους της σιδηροδρομικής γραμμής και για τη γραμμή υψηλής ταχύτητας μέχρι το Reggio, θα υπάρξει πολλές ευκαιρίες για να κάνετε ένα πραγματικό άλμα ποιότητας. Και είναι πραγματικά θετικό να γνωρίζουμε ότι οι πρωταγωνιστές που μαζί με τους καλύτερους μηχανικούς της χώρας θα τα κάνουν όλα αυτά θα είναι νέοι Καλαβροί που χάρη στο Μνημόνιο Συναντίληψης που υπογράφηκε σήμερα θα προπονηθούμε και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε».

«Πρέπει να σκεφτούμε πολύ για να σχεδιάσουμε μαζί ένα νέο μέλλον για τη χώρα μας. Και για να το κάνουμε αυτό – δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Webuild, Pietro Salini – ξεκινήσαμε σήμερα από τη Σικελία και την Καλαβρία ένα πρόγραμμα προσλήψεων για 10.000 γυναίκες και άνδρες τα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων το 88% στη Νότια Ιταλία.
Εργαζόμαστε σε 31 εργοτάξια στη χώρα και θέλουμε να βοηθήσουμε να γραφτεί, μαζί με τους θεσμούς, ένα μέλλον ποιοτικών δεξιοτήτων στον κλάδο σε αυτή τη φάση μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές, με θετικά οφέλη για την απασχόληση και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Θα το κάνουμε επίσης χάρη σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης και απασχόλησης που ξεκινά από τη Νότια Ιταλία, το οποίο ονομάσαμε “Cantiere Lavoro Italia” και το οποίο θα επικεντρωθεί στην προσέλκυση νέων ταλέντων και ανέργων, στην κατάρτιση και στην ανάπτυξη προφίλ που δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα στο η αγορά».

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/qMRSX

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *