ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχία για το ντοκιμαντέρ «Εγώ ο Αρχιμήδης» που αφηγείται την ιστορία της ιδιοφυΐας των Συρακουσών

Μέσα από τον ευαίσθητο φακό του σκηνοθέτη, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη συναρπαστική ιστορία του χαμένου κώδικα του Αρχιμήδη, ενός πολύτιμου χειρογράφου που έχει διασχίσει εποχές και ηπείρους

 

Το ντοκιμαντέρ «Εγώ ο Αρχιμήδης» του σκηνοθέτη Vittorio Muscia συνεχίζει να έχει μεγάλη επιτυχία στο Prime Video, με περισσότερα από 800.000 κλικ να έχουν καταγραφεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Το ενδιαφέρον αυτό υπογραμμίζει τη διάχυση του ονόματος και της μορφής του μεγαλύτερου μαθηματικού της αρχαιότητας, του Αρχιμήδη, που έζησε στις Συρακούσες και πέθανε εκεί το 212 π.Χ. στα χέρια ενός Ρωμαίου στρατιώτη κατά την άλωση της πόλης.

Μέσα από τον ευαίσθητο φακό του σκηνοθέτη, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη συναρπαστική ιστορία του χαμένου κώδικα του Αρχιμήδη, ενός πολύτιμου χειρογράφου που έχει διασχίσει εποχές και ηπείρους. Βρέθηκε σε ένα ελληνορθόδοξο μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη από έναν Δανό φιλόλογο στις αρχές του 20ού αιώνα, το βιβλίο γνώρισε αντιξοότητες κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, επανεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1990 και κατέληξε σε δημοπρασία στον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη, όπου αποκτήθηκε για 2.000.000 δολάρια από έναν παθιασμένο Αμερικανό συλλέκτη.

Η συναρπαστική αφήγηση του σκηνοθέτη αποκαλύπτει τα μυστήρια και τις αντιξοότητες αυτού του συναρπαστικού κώδικα, προσφέροντας ένα μοναδικό παράθυρο στη ζωή και τα έργα του Αρχιμήδη.

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/bkU24

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *