ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Pomarico (Βασ.) εστιάζει στον βιωματικό τουρισμό. Η περιοδεία 15 buyers από όλη την Ιταλία στέφθηκε με επιτυχία

 

 

 

                                                                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Pomarico εστιάζει στον βιωματικό τουρισμό. Η περιοδεία 15 buyers από όλη την Ιταλία στέφθηκε με επιτυχία

Το Educational Press Tour είναι ένα επιτυχημένο εφαλτήριο για την προώθηση του Pomarico ως αυθεντικού τουριστικού προορισμού, που συνδυάζει τον πολιτισμό, το φαγητό και το κρασί και την παράδοση. Η πρωτοβουλία που προωθήθηκε από τη δημοτική διοίκηση του Pomarico την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν 15 αγοραστές από Λάτσιο, Βένετο, Αμπρούτσο, Λομβαρδία, Πιεμόντε, Καμπανία και Ούμπρια, αντιπροσώπευε μια εξαιρετική ευκαιρία αφιερωμένη στην ενίσχυση του πολιτιστικού και του τοπίου. πλούτη της συναρπαστικής επικράτειάς μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να βυθιστούν στην ομορφιά του Pomarico, εκτιμώντας την ιστορία και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν τον δήμο. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να απολαύσουν μια αυθεντική πολιτιστική και γαστρονομική εμπειρία. Η ικανοποίηση των επισκεπτών μαρτυρεί τη δέσμευση του δήμου μας για την προώθηση του πολιτισμού, της παράδοσης και της φιλοξενίας. Θέλουμε να προσφέρουμε βιωματικό τουρισμό, ο οποίος συνδυάζεται καλά με τα δυνατά μας σημεία όπως το ιστορικό κέντρο», δήλωσε με ενθουσιασμό ο δήμαρχος Francesco Mancini.
Συγκεκριμένα, οι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την υποβλητική διαδρομή του ιστορικού κέντρου του δήμου, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με τον διαγωνισμό «Last Mile» και μια σειρά από χειροποίητες και γαστρονομικές δραστηριότητες όπου πραγματοποίησαν γευσιγνωσίες τυπικών τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερα εκτιμήθηκε η επίσκεψη στο Μουσείο Αγροτικού Πολιτισμού, αφιερωμένο στη γνώση των αγροτικών παραδόσεων και εθίμων του δήμου Pomarico, και κλείνοντας το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ήταν το επίκεντρο «Pomarico Culture & Food», στο οποίο έγιναν οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων φορέων, τεχνικών εταίρων και τοπικών ενώσεων και ενδιαφερομένων αφοσιωμένων στον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και την παρουσίαση της πύλης Visit Pomarico. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε βόλτα στο δάσος Manferrara, πριν τη μεταφορά στη Ματέρα για επίσκεψη στην πόλη των Sassi.
«Εδώ και μερικά χρόνια – εξήγησε η σύμβουλος για τον πολιτισμό Beatrice Difesca –, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε και να πιστέψουμε στο Pomarico, προσπαθώντας να ανακτήσουμε την ταυτότητά μας μέσω της αξιοποίησης του μουσείου, αλλά και της γλωσσικής μας κληρονομιάς. Η διάλεκτος είναι ένας πολύτιμος κρίκος με την ιστορία και τις ρίζες μας. Ανακτήστε την επίγνωση του πλούτου που έχει η κοινότητά μας και ξεκινήστε πρώτα από την ίδια την κοινότητα, από τους Πομαρικούς, από τις εταιρείες της, από τα προϊόντα της και από τους ανθρώπους της, φιλόξενους, φιλικούς και γνήσιους».
«Ήταν ένα πολύ όμορφο διήμερο και έζησε με μεγάλη χαρά. Δεν είχα επισκεφτεί την ενδοχώρα της Matera για 30 χρόνια και πρέπει να ομολογήσω ότι ο βιωματικός τουρισμός που βιώθηκε στο Pomarico αντιπροσώπευε μια εστία συναισθημάτων και αισθήσεων που οι τουρίστες, εκτός από το να απολαμβάνουν τα μέρη που επισκέπτονται, πρέπει να νιώθουν και να εκτιμούν. Ο Δήμος τα έχει πετύχει όλα αυτά και για το μέλλον σκέφτομαι μια ιδέα με στόχο ομάδες να επισκεφθούν πολλά σημεία στην επαρχία της Ματέρας, γιατί είναι πάρα πολλά, εκτός φυσικά από τη συναρπαστική Ματέρα», υπογράμμισε ο Claudio Carieri, εκπρόσωπος του Cral του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Pomarico, 20 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

 

 

 

Piano di Azione START2020 del GAL START 2020 S.r.l.

PSR: 2014 – 2020

AVVISO PUBBLICO 19.2.B.2.1.A – PROGETTI SOSTENIBILI DI COMUNITA’ – LINEA DI INTERVENTO 1 – “ULTIMO MIGLIO”

 

 

Φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *