ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλική πολιτιστική πρωτεύουσα 2025, η Περιφέρεια διαθέτει 10.000.000€ για την πόλη των ναών (Ακράγαντας)

Πρόκειται για τμηματικό δάνειο σε 2 δόσεις, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν με μεταγενέστερο διάταγμα

 

Μια σημαντική και ουσιαστική χρηματοδότηση φτάνει από την Περιφέρεια Σικελίας για την υποστήριξη του έργου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας 2025». Πρόκειται για 10.000.000€ που θα διατεθούν στην πόλη των ναών.

Τα νέα προέρχονται από τον περιφερειακό σύμβουλο ενέργειας και συντονιστή Mpa του Ακράγαντα, Roberto Di Mauro, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «σημαντικό αποτέλεσμα που θα ακολουθήσουν εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις για την πόλη του Ακράγαντα στον τομέα των επίπλων δρόμου, της διακόσμησης και του πράσινου. Αποφασιστικό βήμα για να είναι έτοιμη η πόλη των ναών για την εκδήλωση του 2025. 5.000.000€ έχουν προβλεφθεί για το 2024 και άλλα πέντε για το 2025, για την κάλυψη των δαπανών για τις προωθητικές ενέργειες της περιοχής και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας».

Αυτό, λοιπόν, είναι το σχόλιο του Roberto Di Mauro σχετικά με την ένταξη στο νέο περιφερειακό Π/Υ (ιδίως στο άρθρο 33) δανείου 10.000.000€ για τον Ακράγαντα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2025. Ένα δάνειο που θα κατανεμηθεί σε 2 δόσεις των οποίων οι μέθοδοι θα σκιαγραφηθούν με μεταγενέστερο περιφερειακό διάταγμα.

 

Ευχαριστίες του δημάρχου
«Το υποσχέθηκε και το έκανε», σχολίασε ο δήμαρχος Francesco Micciché. «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Renato Schifani που διέθεσε 10.000.000€ για τον Ακράγαντα την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας το 2025. Άρχισα να εργάζομαι σε αυτό το έργο τις πρώτες μέρες του Απριλίου και τώρα μπορούμε να δούμε τα σπουδαία αποτελέσματα. Όλα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν».

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/svzDN

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *