ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2o Συνέδριο Μελετών Κρότωνα «ΑΡΙΘΜΟΣ»: η Πυθαγόρειος τράπεζα, η διατροφή στη Μεγάλη Ελλάδα

Το Συνέδριο Μελετών «Αριθμός/Arithmòs»: η προέλευση των πάντων» που ιδρύθηκε για τον εορτασμό της αρχαιολογικής έρευνας του Κρότωνα γεννήθηκε το 2021 ως μέρος ενός ευρέος προγράμματος για την προώθηση του περιφερόμενου αρχαιολογικού τουρισμού και του διαπολιτισμικού διαλόγου, που προορίζεται για μελετητές, ερευνητές και επαγγελματίες από τον ακαδημαϊκό – αρχαιολογικό τομέα. και από τον τομέα προστασίας, που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια -και συμβάλλουν καθημερινά με τη δέσμευση τους – στην προώθηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτά είναι τα ανανεωμένα κίνητρα αυτής της δεύτερης έκδοσης που διοργανώνει η Schola Italika και ο υποστηρικτής της Paolo Nereo Morelli, με στόχους που θα στοχεύουν στην αφήγηση της ιστορίας των χιλιετιών μέσα από τις χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες όσων έχουν περιγράψει τα πρόσωπα της επικράτειας μας – με βάση ηθικών, περιβαλλοντικών, θρησκευτικών, υγιεινών και υγειονομικών λόγων – μέσω της βιοποικιλότητας των ιθαγενών φυτικών ειδών, που εξακολουθούν να υπάρχουν στο περιβάλλον γύρω μας, τα οποία περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες.
Το Συνέδριο Μελετών «Αριθμός/Arithmòs» θα πραγματοποιηθεί στον Κρότωνα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 9.30 π.μ., στο Μουσείο και στους Κήπους του Πυθαγόρα και σε αυτή την έκδοση θα έχει το εξής θέμα: Η Πυθαγόρειος Τράπεζα – Διατροφή στη Μεγάλη Ελλάδα: οι Πυθαγόρειοι, πρόδρομοι της μεσογειακής διατροφής.

Ομιλητές:

Καθ. Μηχ. Maurizio Vittorio MURANO – Γενικός Διευθυντής του Schola Italika, μελετητής του Πυθαγορισμού και της Πυθαγόρειας Ηθικής, τίτλος ομιλίας: Ο Πυθαγορισμός ως τρόπος ζωής για την αναζήτηση της τελειότητας.
Δρ. Paolo Nereo MORELLI – Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας της Schola Italika, μελετητής ιστορίας, αρχιτεκτονικής και αρχαίας τοπογραφίας, τίτλος ομιλίας: Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα: από το ευχάριστο γεύμα στην Πυθαγόρεια χορτοφαγία.
Δρ Francesco GRANDE – Διατροφολόγος, τίτλος ομιλίας: Μπορεί η Trapeza Pitagorica να ισχύει ακόμα;
Dr. Ayça Bașak BARTU – Τεχνολόγος τροφίμων, τίτλος ομιλίας: Υγεία και βιωσιμότητα στο τραπέζι: εξέλιξη της πυθαγόρειας σκέψης.
Dr. Domenico MONIZZI – Πρόεδρος της Schola Italika, καρδιολόγος και ερευνητής του Biòs Pythagorikòs, τίτλος ομιλίας: Pythagorikòs biòs: Igea.

Συντονίστρια:
Δρ. Rita Grazia MATTIELLO – Αντιπρόεδρος του Schola Italika, εξειδικευμένη καθηγήτρια στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

*Ευχαριστούμε τον κο Morelli για την πληροφόρηση σχετικά με αυτό το συνέδριο

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *