ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σπαρτιατικός Μαραθώνας (Τάρ.), ο Alberga θριαμβεύει στο sprint

Διαγωνισμός εμπνευσμένος από τον αρχαίο ελληνικό πληθυσμό

 

Ο Μαραθώνας των Σπαρτιατών μπορεί δικαίως να θεωρηθεί το τελευταίο μεγάλο κλασικό της σεζόν MTB, του αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνεται ολόκληρη η χρονιά των μεγάλων αποστάσεων δοκιμών. Στον Τάραντα πολλοί ποδηλάτες εμφανίστηκαν στην αρχή για την τελική δοκιμή της πίστας Bicinpuglia/Basilicata και του Uisp National Criterium Marathon, πολλοί ήδη παρόντες σε κάποιες από τις άλλες 6 εκδόσεις στο παρελθόν, άλλοι που μέσω αυτής ανακάλυψαν για πρώτη φορά όχι μόνο ο Μαραθώνιος εμπνευσμένος από τον αρχαίο ελληνικό πληθυσμό αλλά και ο ίδιος ο Τάραντας, βιωμένος και ιδωμένος με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος σε μια διαδρομή 36 χιλιομέτρων για να διανυθεί μία φορά στην περίπτωση του Granfondo ή δυο φορές για τον Μαραθώνιο. Στο τελευταίο έγινε ένα συναρπαστικό σπριντ μεταξύ τριών αναβατών, με τελική νίκη για τον Giuseppe Claudio Alberga (Team Bike Revolution) ο οποίος σε 2h33’54” επικράτησε των Ciro Greco (Team Eracle) και Giacomo Scardigno (Team All Bike Ruvo di Puglia). εξασφαλίζει έτσι τη νίκη στη γενική κατάταξη του σιρκουί. τέταρτη θέση για τον Fabrizio Guarini (Bikemania Grottaglie) στο 3’43». Μόνο μία γυναίκα στον τερματισμό, η Samantha De Pascali (Ciclo-Club Spongano) σε 3:14’11».

Στη μεσαία διαδρομή, η συλλογή των επιτυχιών στην πίστα της Απουλίας ολοκληρώνεται με εξαιρετικό τρόπο για τον Gino Daddabbo (Asd Sali στο Sella), πρώτος επίσης στον Τάραντα σε 1:17’15” κερδίζοντας τον Marco Caputo (Amici del Velodromo) στο σπριντ, τον Luca Ο Amicarelli (Asd Sparpagghiati) έχει ακριβή καθυστέρηση 55″. Ο Domenico Terribile (Gasparre Liberi e Forti) έχασε το βάθρο με μόλις 3″. Στο γυναικείο, καθαρή νίκη για τη Miriana Dirutigliano (Mtb Club Bitritto) που σε 1h48’01” επικράτησε με 8’29” της Marianna Greco (Grottaglie Bike) και της Valentina Rollo (TTrail Salento Bike) που ταξινομήθηκε με αυτή τη σειρά.

Συνοψίζοντας την εκδήλωση, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνους που, μαζί με τους Mtb Taranto Bikers, κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίησή της: Δήμος του Τάραντα, ο επιχειρηματίας Giovanni Colomba, Relais Histo’, Gallitelli Caffè, Centro Commerciale Porte dello Jonio μέσω του Διευθυντή του Gallery Mauro Tatulli, Stardrink, MF Cycling, Pugliabikersoffroad, Taras Onlus και E.T.S E.R.A.S. Odv, WWF Taranto Onlus, Max Perrini Photographers For Passion, Casale del Giglio Winery, Investigative Services Center, Lawyer Console by Open, Antenna Sud, Lo Jonio, Sandonato soc coop. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υπεύθυνους του Paolo VI Hippodrome, για ένα Σαββατοκύριακο που έγινε πλήρως διαθέσιμο στα ποδήλατα. Η ιστορία του Σπαρτιατικού Μαραθωνίου συνεχίζεται, έχοντας πλέον γίνει η κληρονομιά της πόλης.

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/cmnK7

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *