ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο δήμαρχος Papasso στη Μαρίνα της Σύβαρης

 

Πρώτες μέρες δουλειάς για τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Cassano allo Ionio Giovanni Papasso. Αφού ασχολήθηκε με το πανάρχαιο θέμα της λάσπης του καναλιού Στομπί, ο δήμαρχος του Cassano έστρεψε σήμερα το πρωί την προσοχή του στην άλλη τουριστική δομή της Συβαρίτιδας: τη Μαρίνα της Σύβαρης. Μάλιστα, στο τέλος επιθεώρησης, ο δήμαρχος Giovanni Papasso καθησύχασε όλους τους κατοίκους και τους παραθεριστές για την άμεση έναρξη των πρώτων επειγουσών εργασιών για την οργάνωση του χωριού κοντά στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ειδικότερα, οι πρώτες εργασίες θα αφορούν στη διευθέτηση των δρόμων, τον δημόσιο φωτισμό, τον καθαρισμό ζιζανίων και κάθε είδους σκουπιδιών και τη διευθέτηση του δικτύου ύδρευσης. «Αυτές οι πρώτες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες – εξήγησε ο δήμαρχος του Cassano allo Ionio Giovanni Papasso – για να γίνει το χωριό φιλόξενο στους παραθεριστές και τους τουρίστες που ετοιμάζονται να φτάσουν στο Sibari. Έχουμε δεσμευτεί: να επαναλανσάρουμε αμέσως το Marina di Sibari και αυτές οι πρώτες παρεμβάσεις είναι απόδειξη αυτού. Μόνο με την ανάκτηση της Marina di Sibari θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια πραγματική τουριστική επανεκκίνηση της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα Δημοτική Διοίκηση έχει αναλάβει να επιλύσει με ασφαλή και οριστικό τρόπο το παμπάλαιο θέμα που αφορά στο χωριό «ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΣΥΒΑΡΗΣ» – πρόσθεσε ο Papasso– με τρόπο που να συνδυάζει τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κοινού ( δήμος) και των χρηστών.

Το Χωριό, που βρίσκεται σε καταστροφικές συνθήκες, θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής δράσης της νέας Διοίκησης, που θα πρέπει να θεωρήσει την «ακρόπολη των διακοπών» σαν μια από τις γειτονιές της πόλης.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει τη σύνταξη ενός έργου περιβαλλοντικής ανάπλασης για ολόκληρη την υποδιαίρεση, με τη συμμετοχή ιδιωτών επιχειρηματιών και χρηστών και την αναχαίτιση περιφερειακής, εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η Μαρίνα της Σύβαρης θα ανακαινιστεί, θα καθαριστεί, θα βελτιωθεί και θα γίνει βιώσιμη για τους χρήστες και όσους συχνάζουν σε αυτήν».

 

Πηγή: https://shorturl.at/rxz09

Πηγή φωτογραφίας: https://shorturl.at/cUV89

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *