ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η Confcommercio Κρότωνα επικεντρώνεται στην αστική ανάπλαση για την ενίσχυση του ιστορικού κέντρου της πόλης

«Ήταν μια ασπρόμαυρη σεζόν που μόλις τελείωσε. Ξεκίνησε αργά και είχε ως κινητήριο μοχλό την εστίαση και τον τουρισμό, αλλά το εμπόριο και ο τριτογενής τομέας ήταν προβληματικοί τομείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι ο Κρότωνας και η επαρχία του όχι μόνο θα απολαύσουν ένα πιο ακμάζον καλοκαίρι του χρόνου, αλλά ότι οι επόμενοι μήνες μπορούν επίσης να δώσουν ζωντάνια και ζωή στην πόλη».

Ο πρόεδρος της εδαφικής περιοχής του Κρότωνα της Confcommercio Κεντρικής Καλαβρίας, Antonio Casillo, κάνει τον απολογισμό της καλοκαιρινής περιόδου και στοχεύει στην αστική ανάπλαση για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε την επόμενη περίοδο το ιστορικό κέντρο της πόλης να είναι επίσης ζωντανό και δυναμικό: «Το catering, οι εγκαταστάσεις και οι επιχειρήσεις έδωσαν ξανά ζωή σε μια όμορφη περιοχή της πόλης, συμβάλλοντας επίσης στο να γίνει πιο ασφαλής χάρη στα φώτα που είναι πάντα αναμμένα και στις πηγαινοερχόμενοι πολίτες. Σχεδιάζουμε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που είναι ελκυστικές και βοηθούν στην προσέλκυση της κοινότητας και είναι ταυτόχρονα χρήσιμες. Για να γίνει αυτό, είναι επίσης σημαντική η συνέργεια με τους αρμόδιους θεσμούς, ώστε να μπορούμε να σκεφτόμαστε με όρους αστικής ατζέντας».

«Το ιστορικό κέντρο πρέπει να επιστρέψει στο να είναι τόσο ζωντανό όσο το παραλιακό μέτωπο της πόλης και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Δεν είναι αποδεκτό για τους νέους μας να βγαίνουν τα σαββατοκύριακα ή τις αργίες για να βρουν ένα σημείο συνάντησης όταν είναι δυνατό να το έχουν στην καρδιά της πόλης, δίνοντας τους ευκαιρίες για αναψυχή και ταυτόχρονα δίνοντας πνοή στην οικονομία της πόλης και την απασχόληση», συνεχίζει ο Casillo.

Η Confcommercio εργάζεται για να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να αποκαταστήσει τη ζωτικότητα στο κέντρο της πόλης, ώστε να ανακατασκευάζεται ολοένα και περισσότερο και να ζωντανεύει με σεβασμό στις ανάγκες των κατοίκων.

 

Πηγή: https://shorturl.at/klqy6

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *