ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεοντίνοι (Σικ.), πολιτική κρίση: ανοιχτός διάλογος με την αντιπολίτευση

Lo Faro: «Απαραίτητη η απομάκρυνση πρώην δημοτικών συμβούλων»

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου υπό το πρίσμα της πολιτικής κρίσης που προέκυψε στις 14 Σεπτεμβρίου όταν με δικό του διάταγμα ανακάλεσε το αξίωμα όλων των δημοτικών συμβούλων, καταργώντας ουσιαστικά το συμβούλιο

Ο δήμαρχος των Λεοντίνων, Ροζάριο Λο Φάρο, κάλεσε συνέντευξη Τύπου για να δημοσιοποιήσει τη δήλωσή του για την πολιτική κρίση και να ξεκαθαρίσει ορισμένες πτυχές της υπόθεσης που κατά τη γνώμη του άξιζε να αποκαλυφθούν δημόσια. Στο πλευρό του οι πρόσφατα διορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, Febbronio Bonacorsi και Aldo Failla, έμπιστες προσωπικότητες πολύ κοντά στον δήμαρχο, οι οποίοι, χωρίς αντάλλαγμα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, συμφώνησαν να στηρίξουν τον δήμαρχο με το χρόνο και τον επαγγελματισμό τους. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην σύμβουλος Ciro La Ferla, οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν την πλειοψηφία Agata Magnano, Maria Grazia Culici, Efrem Sanzaro και Salvatore Ippolito.

«Αποφάσισα να μην πω τίποτα τουλάχιστον μέχρι να καθοριστεί η πολιτική κατάσταση – δήλωσε ο δήμαρχος Lo FaroΩστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις των πρώην συμβούλων Enzo Pupillo, Cristina Stuto του δικτύου Civic και Maria Cunsolo του M5S, κάνουν με οδήγησα να δώσω κάποιες απαντήσεις στην πόλη. Το πρώτο αφορά την κρίση που προέκυψε όταν έμαθα ότι ένα μέρος της πρώην πλειοψηφίας άρχισε να συνομιλεί με την αντιπολίτευση για να αξιολογήσει τη δυνατότητα προώθησης και υλοποίησης πρότασης δυσπιστίας προς εμένα. Η ανάκληση λοιπόν της ανάθεσης ήταν απαραίτητη ενέργεια». Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο δήμαρχος εστίασε στα πρώτα σημάδια εχθρότητας που έφτασαν στο δημαρχείο από την πρώην πλειοψηφία, σαφώς σε αντίθεση με την αρχική περίοδο που προέκυψε η μεγάλη ομαδικότητα». «Το κλίμα άλλαξε ξαφνικά – συνεχίζει ο δήμαρχος – την ίδια στιγμή ενημερώθηκα για κάποιες συναντήσεις που γίνονταν μεταξύ της πρώην πλειοψηφίας και των συμβούλων της αντιπολίτευσης για να οργανωθεί η ψήφος μου δυσπιστίας».

Απαντώντας στον πρώην δημοτικό σύμβουλο Enzo Pupillo, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που οργάνωσαν οι Rete Civica και M5S ο δήμαρχος δήλωσε: «Άθλια προσπάθεια και χαμηλού βαθμού προσβολές από τον συγγραφέα της φράσης. Η πολιτική μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: ευγενικά και δυσάρεστα. Υπάρχουν αυτοί που το κάνουν 30 χρόνια, κάνω πολιτική αλλά στο μεταξύ έχω δουλειά. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου της πρώην πλειοψηφίας υπήρξαν κάποιες προσβολές εναντίον μου οι οποίες ήταν κάτι παραπάνω από πολιτική κριτική. Έγινε προσπάθεια να μεταδοθεί η εικόνα του δημάρχου που πουλά την πόλη του και προχωρά σε καμπάνια αγοράς δημοτικών συμβούλων σε μπαρ ή ταβέρνα. Ειπώθηκε ότι ο δήμαρχος θα είχε μαζέψει ένα «ακατάστατο» συμβούλιο, πάντα στα μπαρ, χωρίς αντιπροσωπείες. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ανθρώπων που, επιδεικνύοντας υψηλό πολιτικό αίσθημα, έδωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της διοικητικής δραστηριότητας για να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε. Σε αυτούς τους ανθρώπους λέω ευχαριστώ. Τελικά με χαρακτήρισαν αυταρχικό. Είναι μια απόπειρα που την ορίζω ως άθλια γιατί έρχεται σε αντίθεση με όλα εκείνα τα προσωπικά χαρακτηριστικά που μου αναγνωρίστηκαν κατά τον ορισμό υποψηφίου και που έπεισαν τον συντάκτη της πρότασης να με υποστηρίξει. Ελάτε σε συμφωνία με τον εαυτό σας. Δεν ήμουν πριν, έγινα ένας μετά; Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστορία έχει πολύ λίγα που είναι φυσιολογικά. Ευχαριστώ τους συμβούλους των «Lentini, oggi e domani» και «Per Lentini» για τη στήριξη που μου προσφέρουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πηγή: https://shorturl.at/cpW78

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *