ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Cirò (Κρότ.), ο δήμαρχος Sculco μεταξύ των προσκεκλημένων του CNR (ΕΣΕ) Cosenza

Cirò (KR) – Στις 10 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Mario Sculco συμμετείχε στη διάσκεψη για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του CNR* που πραγματοποιήθηκε στην Cosenza. Πάνω από 650 ερευνητές, δάσκαλοι και μαθητές ήταν παρόντες στην Aula Magna του Unical**.

Συντονιστής: Δρ. Livia Blasi TG3 Calabria, παρόντες ο Δρ. Alberto Figoli, Πρόεδρος AdR CNR της Cosenza, ο Δρ. Giuseppe Colpani, Γενικός Διευθυντής του CNR, ο Επίτιμος Giuseppe Graziano – Αντιπρόσωπος της Προεδρίας της Περιφέρειας της Καλαβρίας, Καθ. Cesare Indiveri – Αντιπρόσωπος του Πρύτανη για του Unical Research και Διευθυντής του CNR–IBIO, ο Δρ. Tommaso Moramarco – Επικεφαλής του έργου CNR Tech4You PNRR και Διευθυντής του CNR–IRPI “Ο ρόλος του CNR στο πεδίο εφαρμογής του PNRR” – Το έργο TECH4YOU με το UNICAL.

Μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας της επιστήμης επεξηγήθηκε από τον Δρ. Francesco Vizza – Διευθυντής Έρευνας CNR – πρώην Διευθυντής – ICCOM, ο οποίος αναφέρθηκε στον Luigi Lilio di Cirò, τον δημιουργό του Γρηγοριανού ημερολογίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το CNR Territorial Research Area of ​​Cosenza, με τη συμμετοχή διευθυντών ινστιτούτων CNR της Καλαβρίας, ακαδημαϊκών, ειδικών από τον βιομηχανικό κόσμο, νέων ερευνητών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Το Συνέδριο εμπλουτίστηκε με δορυφορικές εκδηλώσεις, όπως εικονικές επισκέψεις σε εργαστήρια Calabrian CNR, θεματικά στρογγυλά τραπέζια παρουσία ειδικών του κλάδου και flash-mob «Urban green therapy», καθώς και επισκέψεις στα περίπτερα των ινστιτούτων Calabrian CNR για την προβολή των ερευνητικών προϊόντων, αντικειμένων και πρωτοτύπων και γωνιών αφιερωμένων σε έργα που χρηματοδοτούνται από την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο Δήμαρχος, ενθουσιώδης και συγκινημένος, υπογράμμισε τη σημασία αυτών των χρήσιμων εκδηλώσεων για να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το όνομα του Δήμου Ciro μέσω του «δικού του» Luigi Lilio.

 

*CNR: ΕΣΕ (Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών)

**Unical: Πανεπιστήμιο Καλαβρίας

 

Πηγή: https://t.ly/o9YX5

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *