ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις 15.10 η Ημέρα των Αυθεντικών Χωριών (Τάρ.)

Η Εθνική Ημέρα Αυθεντικών Χωριών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Η Castellaneta θα φιλοξενήσει την εκδήλωση με μια ξεχωριστή μέρα που περιλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στην πόλη για όλη την ημέρα: η λέξη κλειδί είναι το Φαγητό & Τουρισμός. Στις 10 το πρωί, στα Εργαστήρια Δημοτικής Αγοράς θα γίνει η μαρτυρία της food blogger Anna Gentile, γνωστή και ως Anna The Nice, η οποία θα εκθέσει το έργο της, γεννημένο από ένα απλό προσωπικό πάθος για την κουζίνα της Απουλίας και που έχει γίνει δουλειά, το οποίο είναι βασισμένο στην επιθυμία να μεταφερθεί στους πολυάριθμους τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή της Απουλίας, μια εμπειρία που ξεπερνά την απλή μετάδοση συνταγών και εμπλέκει τον ταξιδιώτη σε μια αληθινή γευστική και συναισθηματική «εμπειρία».

Στη συνέχεια οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευθούν τοπικές λιχουδιές στην ταβέρνα Casa 28 καθώς και να δουν την προβολή του βίντεο κλιπ «Ζούμε καλά στο Νότο» της Flavia Ripa. Οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου και τα ιστορικά κτίρια θα είναι τα εργαστήρια για τη δημιουργία σπιτικών ζυμαρικών, χάρη στα έμπειρα χέρια των ντόπιων νοικοκυρών ικανών όχι μόνο να μοιραστούν την εμπειρία τους αλλά, κυρίως, να μεταδώσουν τον ισχυρό δεσμό μεταξύ φαγητού και φιλοξενίας.

Το απόγευμα, από τις 5 μ.μ. (6 μ.μ. ώρα Ελλάδος) θα είναι ανοιχτή και η κατακόμβη του Αγίου Πέτρου. Το μουσείο Rodolfo Valentino θα παραμείνει ανοιχτό και δωρεάν, όπως και η έκθεση στο Palazzo San Domenico, αφιερωμένη ακόμα στον μύθο του βωβού κινηματογράφου. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, δωρεάν ξεναγήσεις, καλλιτέχνες του δρόμου, μουσική και κούκλες θα ζωντανέψουν ολόκληρο το ιστορικό κέντρο.

 

Πηγή: https://shorturl.at/IPZ59

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *