ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθορά και υποβάθμιση στον Τρίποδα του Μίλωνα (Κρότωνας)

 

Υπάρχει μια περιοχή στην πόλη γνωστή αλλά ταυτόχρονα κρυμμένη. Αυτή είναι η Πλατεία Μίλωνα (Piazzale Milone), μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ των οδών Giovanni Paolo II και 25ης Απριλίου. Αυτό το μέρος βρίσκεται μέσα στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης.

Η ποιότητά του; Η παρουσία ενός Τρίποδα, έμβλημα της ιστορίας και της δόξας της περιοχής, σύμβολο που, μεταξύ άλλων, υπάρχει σε διάφορες περιοχές του Κρότονα και βρίσκεται επίσης μέσα στην ασπίδα της πιο διάσημης ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Η περιοχή, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται ως χώρος εισροής και εκροής για τους επισκέπτες φιλάθλους κατά τους αγώνες που γίνονται κάθε εβδομάδα στο Δημοτικό Στάδιο «Ezio Scida».

Ένας τρίποδας στην πραγματικότητα, που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει την ιστορία και τον πλούτο της πόλης, αλλά που σήμερα είναι ένα αληθινό εγκώμιο στην αστική παρακμή. Η πλάκα που τοποθετήθηκε πάνω από την κατασκευή είναι πλέον φθαρμένη, κυριολεκτικά «φαγωμένη» από τη σκουριά και το αργό και αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Απίστευτα, στη μικρή μερίδα που υπάρχει ακόμα, έχει φυτρώσει γρασίδι ανάμεσα σε μερικά μπουκάλια που πέταξαν μέσα από άγνωστα χέρια. Κάτω, σχεδόν στη βάση, υπάρχει μεταλλική κατασκευή που κάποτε έφερε επιγραφή, τώρα επίσης χαμένη.

Η πέτρινη βάση είναι επίσης υποβαθμισμένη, χαρακτηρίζεται από την παρουσία γρασιδιού και βρύου, γραφές και συχνά αυτοκόλλητα που αφήνουν οι επισκέπτες ποδοσφαιρικών αγώνων. Σίγουρα δεν είναι ένα σύμβολο που πρέπει να επιδεικνύεται περήφανα, ίσως εγκαταλειμμένο στον εαυτό του ακριβώς επειδή είναι κρυμμένο μέσα σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης. Στο παρελθόν, με περισσότερες υπηρεσίες, το CrotoneOk προσπάθησε να αναδείξει την κατάσταση αυτών των χώρων και αυτής της δομής αλλά, ακόμη και σήμερα, τίποτα δεν φαίνεται να έχει μετακινηθεί. Εμπιστευόμαστε λοιπόν στο συμφέρον των αρμόδιων αρχών για να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε, ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό, την αποκατάστασή του και κυρίως την πραγματική αξιοποίηση του.

Θα ήταν σίγουρα μια ωραία καρτ ποστάλ να δείξουμε στους επισκέπτες, ένας λόγος για την περηφάνια της πόλης για όσους δεν ανήκουν σε αυτήν την περιοχή. Πολύ λίγα θα ήταν αρκετά, ίσως μόνο η θέληση δεδομένων των φθηνών υλικών με τα οποία κατασκευάστηκε το τρίποδο. Η ελπίδα είναι πάντα η τελευταία που πεθαίνει, τουλάχιστον αυτό είναι το ρητό.

 

Πηγή: https://cutt.ly/7wml1EkE

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *