ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Συρακούσες ο τελικός του διαγωνισμού για τον καλύτερο sommelier της Σικελίας

Ένα masterclass έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου, τραπέζια γευσιγνωσίας ανοιχτά στο κοινό και σημεία ενημέρωσης για τους ενθουσιώδεις

 

Όλα είναι έτοιμα στο ξενοδοχείο Ortea Palace Luxury στις Συρακούσες για τον τελικό του διαγωνισμού «Καλύτερος Sommelier της Σικελίας» που διοργανώνει η AIS, η Ένωση Ιταλών Σομελιέ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Θα είναι μια έντονη μέρα αφιερωμένη στο κρασί τόσο για τον διαγωνισμό, που τώρα βρίσκεται στην τέταρτη διοργάνωση, τον πρώτο στις Συρακούσες, όσο και για τις εκδηλώσεις και τις παράπλευρες δραστηριότητες που διοργανώνει η επαρχιακή αντιπροσωπεία.

Η καινοτομία αυτής της διοργάνωσης του καλύτερου διαγωνισμού σομελιέ στη Σικελία είναι η σχολή διαγωνισμών AIS Σικελίας, που προτείνεται από τον διευθυντή διαγωνισμών της Ais Sicilia και εκπρόσωπο της Ais Συρακουσών Alessandro Carrubba και υποστηρίζεται από τον πρόεδρο και ολόκληρο το συμβούλιο, με χορηγία της Κοινοπραξίας για την προστασία του κρασιά Sicilia DOC. Είναι ένα ταξίδι που διέθετε 5 επι τόπου μαθήματα σε 5 οινοποιεία της κοινοπραξίας, συμπεριλαμβανομένων 5 ομιλητών μεταξύ των καλύτερων σομελιέ από όλη την Ιταλία για τα μαθήματα, μετρώντας πάνω από 37 μέλη από όλες τις αντιπροσωπείες.

«Βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος αυτού του ταξιδιού που μας οδήγησε να γνωρίσουμε διαφορετικές περιοχές και διαφορετικές εταιρείες», σχολίασε ο πρόεδρος της AIS Sicilia Francesco Baldacchino, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Feudo Maccari, στο Noto. περασμένη 7 Οκτωβρίου. «Η σχολή των αγώνων – συνεχίζει – υποστηρίχθηκε σθεναρά από εμένα, τον Alessandro Carrubba και την υπόλοιπη περιφερειακή διοίκηση. Τα καταφέραμε και με τη βοήθεια του Sicilia Doc, τον οποίο και ευχαριστούμε».

«Ο τελικός θα σηματοδοτήσει μια μοναδική εμπειρία για όσους συμμετέχουν», καταλήγει ο Baldacchino. «Αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές συγκίνησης», σχολιάζει ο οικοδεσπότης Alessandro Carrubba, εκπρόσωπος του AIS Συρακουσών και υπεύθυνος αγωνιστικής περιοχής για το περιφερειακό συμβούλιο. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο: υπάρχουν 37 νέοι σομελιέ που γνωρίζουν πολύ καλά τη Σικελία, γιατί την έχουν μελετήσει και εξερευνήσει μέσα από τις ιστορίες των ομιλητών, αλλά πάνω απ’ όλα μέσα από τις γευσιγνωσίες κρασιού», προσθέτει ο Carrubba.

Το πρόγραμμα για τον τελικό της Κυριακής 15 περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία κεκλεισμένων των θυρών στις 10.30 π.μ. (11:30 π.μ. ώρα Ελλάδος) την οποία θα στηρίξουν 21 σομελιέ από όλο το νησί που έχουν παρακολουθήσει τη σχολή του διαγωνισμού. Στις 6 μ.μ., (7 μ.μ. ώρα Ελλάδος) οι τρεις διαγωνιζόμενοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους το πρωί θα διαγωνιστούν για τον τελικό στο τέλος του οποίου θα αναδειχθεί ο νούμερο ένα σομελιέ στη Σικελία για το 2023. Θα είναι η πιο συναρπαστική στιγμή της ημέρας γιατί, όπως συνέβη για τις προηγούμενες διοργανώσεις, το σασπένς θα ανεβάσει την αδρεναλίνη των φιναλίστ του διαγωνισμού αλλά και όσων είναι θεατές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης.

Η πρόσβαση στην εκδήλωση είναι δωρεάν από τις 18:00 και ο τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του AIS Σικελίας στο Facebook. Στο περιθώριο του διαγωνισμού, προγραμματίζονται και άλλες δραστηριότητες αφιερωμένες στους λάτρεις του κρασιού: από τις 5.30 μ.μ. σημείο ενημέρωσης που διαχειρίζεται η αντιπροσωπεία των Συρακουσών του AIS με ένα τραπέζι γευσιγνωσίας κρασιών από οκτώ τοπικά οινοποιεία ανοιχτό σε όλους τους λάτρεις.

Στις 7.45 μ.μ. (08:45 μ.μ. ώρα Ελλάδος) το masterclass περιορισμένου αριθμού «Τα Κρασιά της Νοτιοανατολικής Σικελίας», με καθηγητή τον Albanello και γευσιγνωσία του Moscato Bianco di Siracusa από τον Alessandro Carrubba, επικεφαλής των διαγωνισμών Ais Sicilia και εκπρόσωπο του Ais Συρακουσών ο οποίος θα οδηγήσει την εκδήλωση μαζί στο ιδιοκτήτης του Cantine Gulino, Sebastiano Gulino. Αλλά δεν τελειώνει εκεί: στις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδος) θα γίνει μια προεπισκόπηση γευσιγνωσίας, ανοιχτή σε όλους, του «Saliens», του νέου αφρώδους οίνου Moscato Metodo Classico που παράγεται από την Cantine Gulino.

 

 

Πηγή: https://shorturl.at/DW678

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *