ΠΑΙΔΕΙΑ

Αίσιο τέλος για την αυτονομία του “Κλασικού Λυκείου Πυθαγόρα” (Κρ.)

«Το Κλασικό Λύκειο Πυθαγόρας έχει την αυτονομία του και θα τη διατηρήσει». Αυτό είπε ο Έπαρχος Κρότωνα Sergio Ferrari την επομένη της συνάντησης που είχε επίσης με την αντιπρόεδρο της Περιφέρειας της Καλαβρίας, αρμόδια για την εκπαίδευση, Giusi Princi.

 

«Στο Πυθαγόρας – διευκρινίζει ο Ferrari – αντ’ αυτού συγχωνεύσαμε το Καλλιτεχνικό Λύκειο, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των μαθητών. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η εξάντληση της επικράτειας μιας σημαντικής παροχής εκπαίδευσης. To Πυθαγόρας – προσθέτει – έχει ιστορική ταυτότητα και εκπαιδευτική ιδιαιτερότητα και αυτά είναι τα προαπαιτούμενα που μας οδήγησαν να δράσουμε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση». Μάλιστα, ο Ferrari υπογραμμίζει ότι το προσχέδιο δεν επηρεάστηκε από τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για τη συγχώνευση του Πυθαγόρας: «Μου αρέσει να διαλέγομαι – εξηγεί – αλλά σε θεσμικό επίπεδο. Φανταστείτε εάν κάθε ινστιτούτο είχε δημιουργήσει μια επιτροπή ή μια αναφορά, αυτός δεν μπορεί να είναι ο λόγος για τις αποφάσεις που ελήφθησαν πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι φήμες. Η ιδέα να κάνουμε το γυμνάσιο του Κρότωνα να χάσει την αυτονομία του δεν μας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό».

Η Επαρχία του Κρότωνα έθεσε υπ΄όψιν χθες την υπόθεση του μεγέθους των σχολείων σε όλους τους Δημάρχους των Δήμων που θα πρέπει να στείλουν τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στους διευθυντές των σχολείων που, με τη σειρά τους, πρέπει να στείλουν την υποχρεωτική αλλά μη δεσμευτική γνώμη τους και στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων . «Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις – κατέληξε ο Πρόεδρος του ενδιάμεσου οργάνου – για να βελτιώσουμε το προσχέδιο που πρέπει να σταλεί έως τις 30 Οκτωβρίου».

 

 

Πηγή: https://rb.gy/z71ed

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *