ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατολισθήσεις, De Luca: “Συμφορημένη περιοχή, αλλά το σχέδιο εκκένωσης υπάρχει”

Ένας «συνεχής έλεγχος ακόμη και τη νύχτα» και «εξευγενισμός των προγραμμάτων εκκένωσης». Αυτό κρίνει απαραίτητο ο κυβερνήτης της Καμπανίας Vincenzo De Luca για την επικράτεια του Pozzuoli σχετικά με τις κατολισθήσεις.

 

Ο De Luca έθιξε το θέμα στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το «Campania Libri Festival», υπενθυμίζοντας ότι πρέπει «να είμαστε έτοιμοι με νέες τεχνολογίες να επέμβουμε σε περίπτωση κινδύνου», όπου μόλις τις τελευταίες μέρες «ο συναγερμός κινητά τηλέφωνα δοκιμάστηκαν». «Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια πυκνοκατοικημένη και συμφορημένη περιοχή και επομένως η μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εάν χρειαστεί δεν είναι εύκολη υπόθεση», πρόσθεσε. Ωστόσο, το σχέδιο εκκένωσης «υπάρχει – είπε – θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα πειράματα πιο συχνά για να διαδώσουμε τη γνώση του στους πολίτες».

«Το σχέδιό μας – υπογράμμισε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου – προβλέπει κόμβους, χώρους άμεσης συλλογής πολιτών ή μεταφορά πολιτών στους διάφορους δήμους της Καμπανίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας».

 

 

Πηγή: https://bit.ly/3LukApQ

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *