ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Νέα έργα στην προκυμαία του Κρότωνα, έτσι θα είναι

Χθες το πρωί εγκρίθηκαν τα 20.000.000€ από το ΤΑΑ (ΕΣΑΑ)* για τα έργα στην πόλη. Έργα 20.500.000€, λοιπόν, ήδη σε εξέλιξη με διαγωνισμούς που έχουν κατακυρωθεί. Μεταξύ των ανακοινωθέντων έργων, όπως είναι ήδη γνωστό, θα είναι και το εργοτάξιο στην παραλιακή οδό του Κρότωνα, στο κομμάτι που πηγαίνει από την Piazzale Berlinguer στο Κοιμητήριο.

«Οι απαρχαιωμένες πλέον μπάλες από σκυρόδεμα θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν με διάφοραε διακοσμητικά στοιχεία – μας είπε χθες το πρωί ο αξιολογητής του ΤΑΑ Luca Bossi – ο ποδηλατόδρομος/πεζόδρομος θα επανασυναρμολογηθεί ώστε να είναι πραγματικά ποδηλατικός. Θα δημιουργήσουμε σκιερούς χώρους για προστασία από τον ήλιο το καλοκαίρι και θα τοποθετήσουμε ζαρντινιέρες, όλα τα στοιχεία που αναπλάθουν τον παραλιακό χώρο».

Επιπλέον, θα αντικατασταθεί ακόμη και το δάπεδο σε αυτό το τμήμα της παραλίας: «Όλοι οι αρμοί θα ξαναχτιστούν, ο σχεδιαστής δουλεύει πολύ σε αυτό», επισημαίνει ο Bossi. «Αυτή η ανομοιομορφία που νιώθουμε όταν περνάμε με αυτοκίνητο πρέπει να εξαλειφθεί με μια δράση στις αρθρώσεις». Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο νέος φωτισμός: «Θα έχουμε διακοσμητικά και ταυτόχρονα φωτιστικά στοιχεία. Σκεφτόμαστε να καταφέρουμε να κάνουμε την παραλία της πόλης αξιοποιήσιμη ακόμα και σε λίγο πιο ζεστούς καιρούς. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκιεροί χώροι – κατέληξε – και επιπλέον θα δημιουργηθούν δΥο χώροι παιχνιδιού για παιδιά».

 

* Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας)

 

Πηγή: https://bit.ly/45DUn06

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *