ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στην εξέδρα των φιλοξενουμένων σε γήπεδο (Τάρ.), η αλήθεια από τα πλάνα

Τις εικόνες από το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του γηπέδου Iacovone εξετάζουν παράγοντες της Digos

Τα στελέχη της Digos* κάνουν κόσκινο τα πλάνα από το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του γηπέδου Erasmo Iakovone. Η πρόθεση των πρακτόρων του Αρχηγείου της Αστυνομίας του Τάραντα είναι να ανασυνθέσουν τι συνέβη στον τομέα που κατέλαβαν οι οπαδοί της Φότζια στο τέλος του αγώνα, όταν μια τεράστια φωτιά έπληξε το Curva Sud.

Φλεγόμενο ντέρμπι στο Iacovone

Το ντέρμπι έληξε με νίκη 2-0 για τον Τάραντα. Περίπου 8.000 οπαδοί του Τάραντα (rossoblù) γέμισαν τα σκαλιά του σταδίου της περιοχής Salinella για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος. Τον αγώνα παρακολούθησαν και 250 οπαδοί των Ροσονέρι, οι οποίοι έφτασαν στις ακτές του Ιονίου πολύ καθυστερημένα. Προφανώς, μάλιστα, η συνοδεία που έφυγε από τη Φότζια θα είχε ατύχημα. Οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο γήπεδο όταν το δεύτερο ημίχρονο είχε ήδη ξεκινήσει εδώ και ένα τέταρτο. Βόμβες καπνού και κροτίδες έπεσαν βροχή στο γήπεδο από τον τομέα τους.

Η φωτιά στο Curva Sud

Μετά το τριπλό σφύριγμα, ο εκτός έδρας τομέας επηρεάστηκε από φωτιά. Σε εκείνα τα λεπτά γινόταν το καθιερωμένο συνέδριο μετά τον αγώνα. «Οι αστυνομικές δυνάμεις – αναφέρεται σε επίσημο υπόμνημα του Taranto F.C. 1927 εκκένωσαν αμέσως ολόκληρη την αίθουσα τύπου, όπου δυστυχώς δεν ήταν πλέον δυνατή η επιστροφή».

Το Curva Sud εκκενώθηκε επίσης αμέσως. Οι οπαδοί της Foggia συνοδεύτηκαν με ασφάλεια από την Αστυνομία και τους Καραμπινιέρους. Κάποια ρολά «συνθετικού χόρτου», που προορίζονταν για την ανανέωση της σχολικής κατασκήνωσης, θα είχαν πάρει φωτιά. Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει μέγιστη εμπιστευτικότητα για τη δυναμική του συμβάντος.

 

*Digos: Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali (Διεύθυνση Γενικών Ερευνών και Ειδικών Επιχειρήσεων)

 

Πηγή: https://bit.ly/3R7CnHc

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *