ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ισπανική Χωροφυλακή σε κοινή περιπολία στο Μπάρι με τους Καραμπινιέρους

Από χθες, οι κοινές περιπολίες μεταξύ των Καραμπινιέρων και του ξένου προσωπικού της Χωροφυλακής ξεκίνησαν ξανά στους δρόμους του ιστορικού κέντρου του Μπάρι και σε άλλες κοντινές τουριστικές τοποθεσίες της μητροπολιτικής πόλης. Στην πρωτεύουσα της Απουλίας, ένα μέλος της ισπανικής «Guardia Civil», φορώντας την επίσημη στολή του, περιπολούσε την περιοχή παρέα με τους Ιταλούς αστυνομικούς.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο έργο που προωθείται από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υλοποίηση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με ξένους τουρίστες, διευκολύνοντας τους, εάν χρειαστεί, στην επικοινωνία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές ή τις δικές τους διπλωματικές και προξενικές αρχές.

Το έργο, το οποίο στοχεύει επίσης στην ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ συναδέλφων από αστυνομικά ιδρύματα διαφορετικών εθνικοτήτων, θα συνεχιστεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Μπάρι καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις με τουριστικό προσανατολισμό (Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Φλωρεντία και Βενετία).

 

Πηγή: https://bit.ly/44BqBb1

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *